Connect with us

Actualitate

La Roșiori de Vede au început lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Modern

Published

on

Reabilitarea fostului cinematograf Modern din Roșiori de Vede, un proiect care stagnează de peste 5 ani a ajuns, în sfârșit, la faza de execuție. Investiția în valoare de 8 milioane lei este realizată de Compania Națională de Investiții care, pe 11 ianuare, a emis ordinul de începere a lucrărilor. De o săptămână se lucrează intens la interior unde au fost demontate scaunele și pardoseala din sala de spectacol, se eliberează toate spațiile din cladire de materialele și dotările degradate și inutile.

Acest proiect de investiții cuprinde modernizarea, consolidarea și extinderea clădirii existente cu o construcție p+1 de aproape 400 mp, recompărtimentări interioare, amenajarea sălii de spectacol, a scenei și spațiilor tehnice, instalații de proiecții, acustică și sonorizare, instalații electrice, centrală termică și instalațiile aferente, refacerea pardoselii, finisaje interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei, izolații termice, refacerea hidroizolației la terasă și copertine, adică aproape tot, având în vedere stadiul avansat de degradare în care a ajuns.

Cinematograful Modern situat în centrul municipiului Roșiorii de Vede a trecut în proprietatea publică a autorității locale în aprilie 2009, după ce ani la rând a fost ținută în conservare de Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film care nu a investit nimic. De atunci se tot caută soluții pentru ca această clădire să devină funcțională și să fie redată comunității.

Peste 18 luni, la finalizarea acestui proiect de investiții, în locul vechiului cinematograf, roșiorenii vor avea un centru cultural multifuncțional modern.

Teodora Ciofalcă

 

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite