Connect with us
Publicitate Electorala

Eveniment

La 40 de cazuri SMURD și 3 incendii a fost nevoie de intervenția pompierilor teleormăneni

Published

on

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 53 de evenimente, după cum urmează:
– 40 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
– 3 incendii, unul izbucnit la un depozit de aproximativ 800 kg de furaje, în localitatea Dobreni, unul la acoperișul unei magazin din localitatea Siliștea și unul la o anexă gospodărească din localitatea Băduleasa.

La Siliștea, focul, izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, a distrus tavanul magazinului, realizat din lambriu și lemn și acoperișul construcției pe cca. 7 mp. Pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, fiind salvate aproape toate bunurile materiale din interior.

La celelalte două incendii, izbucnite din cauza unui focului lăsat nesupravegheat și a unui scurtcircuit electric, pompierii nu au întâmpinat probleme deosebite, aceștia reușind să salveze casele de locuit si celelalte anexe gospodărești din imediata apropiere.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, reamintim cetățenilor următoarele măsuri ce trebuie respectate:
– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
– verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
– nu lăsați focurile în aer liber nesupravegheate;
– nu folosiți focul în spații deschise în condiții meteorologice nefavorabile, cu vânt puternic;
– arderea resturilor vegetale trebui realizată la o distanță de siguranță față de construcții, depozite, materiale ușor combustibile, iar după ce acest proces a fost realizat, jarul trebuie stins în totalitate cu apă.

Advertisement
Publicitate Electorala

– o intervenție în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
– 2 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;
– 4 transporturi de persoane suspecte/confirmate cu SARS CoV 2, către unitățile spitalicești din județ;
– 3 decontaminări ale autospecialelor utilizate în misiunile COVID-19.

Continue Reading
Advertisement Publicitate Electorala
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Guvernul a adoptat calendarul electoral din 9 iunie 2024

Published

on

Cei cu vize de flotant de 6 luni, trebuie să solicite primarului, înscrierea în Registrul electoral, cu 45 de zile înainte de 9 iunie.
Conform calendarului aprobat luni, de către executiv, pe 12 martie începe perioada electorală. Cel târziu pe data de 16 martie 2024 vor fi desemnați judecătorii din BEC și va fi stabilit modelul listei electorale permanente, a celei speciale, a celei suplimentare și a modelului buletinului de vot. În data de 19 martie începe perioada de depunere la BEC a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European. Cel mai târziu în data de 21 martie vor fi stabilite modelul ștampilelor și modelul timbrului autocolant. Cel mai târziu până la data de 10 aprilie, se vor depune cererile de înscriere în listele electorale speciale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, adică cetățenii cu drept de vot ai statelor membre UE, altele decât România, care au domiciliul sau reședința în România.
Până pe data de 15 aprilie, vor fi desemnați președinții birourilor electorale de circumscripție și locțiitorii acestora. 25 aprilie este data când se va încheia perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale. Cetățenii cu drept de vot care și-au stabilit reședința de mai mult de 6 luni înaintea datei scrutinului, vor depune la primar, cu 45 de zile inaintea datei scrutinului, adică pe 25 aprilie, solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reședință.
Data de 30 aprilie este data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.
În data de 10 mai va începe campania electorală și se va încheia pe 8 iunie la ora 7.00.
Procesul de votare va începe pe 9 iunie la ora 7.00 și se va încheia la ora 22.00.

Continue Reading

Cele mai citite