Connect with us

Actualitate

Jandarmii olteni continuă acțiunile pentru asigurarea respectării regimului piscicol în perioada de prohibiţie

Published

on

În perioada 2-3 mai, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt în parte de nord a judeţului Olt.

În data de 02.05.2020, în jurul orelor 21.50, în zona localităţii Verguleasa, a fost depistat un bărbat, în vârstă de de 21 de ani, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice și a unei unelte de pescuit de tip setcă, confecționate din plasă monofilament cu lungimea de 245 m fiecare, în perioada de prohibiție;

Pe 03.05.2020, în jurul orelor 01.10, în zona localităţii Verguleasa, au fost depistați doi bărbați în vârstă de 46 şi  50 de ani, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice, 3 unelte de pescuit de tip setcă, confecționate din plasă monofilament cu lungime totală de 1155 m, 4 unelte de pescuit de tip setcă, confecționate din fir din plastic cu lungime totală de 1755 m în perioada de prohibiție;

Tot pe data de 03.05, în jurul orelor 05.00, în zona localităţii Verguleasa, au fost depistați trei bărbați, în vârstă de de 23, 22 şi 26 de ani, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice şi unei unelte de pescuit de tip setcă, confecționată din plasă monofilament cu lungime totală de 29 m, în perioada de prohibiție;

În toate cele 3 cazuri s-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: „Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” art. 64, lit. a,  „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție” art. 64, lit. e. și „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” art. 64, lit. k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.

Conform  Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.43 din 2020 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2020, în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt,  vor fi continuate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol şi în perioada următoare.

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite