Connect with us

Actualitate

Ion Vlad a intrat în liga primarilor teleormăneni cu condamnări definitive

Published

on

Așa cum era de așteptat, Moș Nicolae i-a adus primarului de la Băbăița o condamnare definitivă pentru abuz în serviciu. Judecătorii Curții de Apel București au hotărât să mențină sentința penală pronunțată de Judecătoria Alexandria pe 10.05.2018, decizia fiind definitivă. Primarul Ion Vlad a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că a vândut “Iazul Băbăița” unui șmecher din București, la un preț de aproape șapte ori mai mic decât prețul pieței.
În mod normal, primarul “penal” cu acte în regulă și dovedit că a prejudiciat comuna pe care, vremelnic, o administrează trebuie să plece din această funcție. Dar, cât de condamnat penal ar fi un primar, dacă nu este după gratii el poate rămane în functie. Cel mai bun exemplu este cazul primarului de la Săceni, Marin Vișănoiu, condamnat cu suspendare că s-a urcat beat la volan și-a ispășit pedeapsa, sub supraveghere timp de doi ani, la primărie iar acum este curat ca lacrima. Așa și cu primarul de la Băbăița condamnat pentru o faptă penala, dar în libertate, nu este nici o supriză dacă rămâne în funcție până la sfârșitul mandatului.
Dacă o faptă penală nu lasă un primar fără funcție, o incompatibilitate constatată de ANI se lasă cu demitere, ca în cazul lui Iulian Lică, primarul comunei Crângeni. Nu că i-am plânge de milă primarului care și-a asigurat postul de administrator public înainte ca prefectul județului Teleorman să semneze ordinul de demitere. Să fie doar o coincidență faptul că ordinul de demitere este semnat imediat după ce primarul incompatibil susține concursul pentru postul de administrator?
Singura certitudine este că vom avea alegeri anticipate la Crângeni, când o să vrea Guvernul , până atunci interimatul îl asigură viceprimarul secondat de proaspatul administrator și primar demis, Iulian Lică.
Un alt incompatibil, primarul de la Siliștea, are concurs pentru funcția de administrator luni, 10 decembrie. Să-i urăm succes, deși nu are nevoie și să așteptăm ordinul prefectului de demitere din funcția de primar, poate marți sau miercuri, după concurs.
Teodora Ciofalcă

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite