Connect with us

Politica

Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Published

on

Declarație de presă

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie, de către Guvernul României, împreună cu Memorandumul care mandatează acest minister pentru a desfășura negocieri directe, pe document, cu Comisia Europeană.

Este într-adevăr un document închegat pe baza cărora vor continua discuțiile cu Comisia Europeană pentru ca la finalul negocierilor, cea mai bună formulă pentru reforme, investiții, finanțări pentru România, așa cum a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea care va face săptămâna viitoare o vizită de lucru la Bruxelles pentru a face propunerea de PNRR a României de reforme care să producă schimbări structurale, precum: reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcției publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat și introducerea venitului minim de incluziune.

În ceea ce privește mecanismul, acesta structurează intervențiile pe cei șase piloni ai Mecanismului de Redresare și reziliență al UE, astfel: tranziția verde, transformarea digitală, creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice.

Totodată mecanismul mai vizează coeziunea socială și teritorială, sistemul de sănătate, precum și cel de reziliență economică, socială și instituțională, în scopul creșterii nivelului de pregătire pentru situații de criză și a capacității de reacție la criză.

Deputat PNL Teleorman, Maria Stoian

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

Vera Mitran va fi numită prefect de Teleorman

Published

on

PNL Teleorman, a ales cine îl va înlocui în funcția de prefect pe Haralambie Epure.

(mai mult…)

Continue Reading

PNL

,,Din păcate, din cauza corupției și a incompetenței unora, județul bate pasul pe loc de 34 de ani.,,- interviu cu președintele interimar al PNL Teleorman

Published

on

La începutul lunii februarie, în urma demisiei senatorului Pîrvulescu, șefia PNL Teleorman a fost preluată de deputatul Daniel Constantin. Acesta a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, pentru a ne informa despre viitoarele acțiuni ale PNL Teleorman în perioada ce urmează, până la alegerile din 9 iunie.: (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite