Connect with us

Actualitate

Întrunire la nivelul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)

Published

on

Miercuri, 27 februarie 2019, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va organiza un atelier profesional în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), adresat bibliotecarilor din bibliotecile publice teleormănene.
Începutul fiecărui an este, pentru orice tip de bibliotecă, momentul întocmirii situațiilor statistice solicitate fie de asociațiile profesionale de profil (RSA – Raport statistic anual, RSU – Raport statistic de utilizare a bibliotecii), fie de Institutul Național de Statistică.
Datele statistice sunt indispensabile pentru gestionarea internă a bibliotecii, dar pot face mult mai mult. Când sunt prezentate factorilor de decizie financiară sau publicului larg, acestea pot influența planificarea strategică și pot crea, menține și îmbunătăți încrederea în biblioteci. Cu ajutorul datelor putem demonstra că bibliotecile sunt indispensabile comunităților și că acestea construiesc punți între oameni sau comunități.
Tocmai de aceea, prima temă a atelierului va fi Statistica de bibliotecă – imaginea activității unei biblioteci – material susținut de Geanina Băețica, bibliotecar metodist, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman.
Cea de-a doua parte a atelierului va cuprinde o serie de activități în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), referitoare la situația filialei:
• Prezentarea statutului Asociației noilor membri și a situației filialei
Teleorman a ANBPR – prezintă Geanina Băețica, președinte filiala Teleorman a ANBPR
• Prezentarea câtorva dintre proiectele Asociației în anul 2018,
proiecte la care au luat parte și bibliotecari din bibliotecile publice teleormănene, material susținut de Nicoleta Alexe – membru ANBPR Teleorman și Marinela Rușanu – vicepreședinte filiala Teleorman a ANBPR.
• Comunicări, referate și discuții libere
Atelierul va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, începând cu ora 1030.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite