Connect with us

Actualitate

Întrunire la nivelul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)

Published

on

Miercuri, 27 februarie 2019, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va organiza un atelier profesional în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), adresat bibliotecarilor din bibliotecile publice teleormănene.
Începutul fiecărui an este, pentru orice tip de bibliotecă, momentul întocmirii situațiilor statistice solicitate fie de asociațiile profesionale de profil (RSA – Raport statistic anual, RSU – Raport statistic de utilizare a bibliotecii), fie de Institutul Național de Statistică.
Datele statistice sunt indispensabile pentru gestionarea internă a bibliotecii, dar pot face mult mai mult. Când sunt prezentate factorilor de decizie financiară sau publicului larg, acestea pot influența planificarea strategică și pot crea, menține și îmbunătăți încrederea în biblioteci. Cu ajutorul datelor putem demonstra că bibliotecile sunt indispensabile comunităților și că acestea construiesc punți între oameni sau comunități.
Tocmai de aceea, prima temă a atelierului va fi Statistica de bibliotecă – imaginea activității unei biblioteci – material susținut de Geanina Băețica, bibliotecar metodist, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman.
Cea de-a doua parte a atelierului va cuprinde o serie de activități în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), referitoare la situația filialei:
• Prezentarea statutului Asociației noilor membri și a situației filialei
Teleorman a ANBPR – prezintă Geanina Băețica, președinte filiala Teleorman a ANBPR
• Prezentarea câtorva dintre proiectele Asociației în anul 2018,
proiecte la care au luat parte și bibliotecari din bibliotecile publice teleormănene, material susținut de Nicoleta Alexe – membru ANBPR Teleorman și Marinela Rușanu – vicepreședinte filiala Teleorman a ANBPR.
• Comunicări, referate și discuții libere
Atelierul va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, începând cu ora 1030.

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite