Actualitate
Întrunire la nivelul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)

Miercuri, 27 februarie 2019, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va organiza un atelier profesional în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), adresat bibliotecarilor din bibliotecile publice teleormănene.
Începutul fiecărui an este, pentru orice tip de bibliotecă, momentul întocmirii situațiilor statistice solicitate fie de asociațiile profesionale de profil (RSA – Raport statistic anual, RSU – Raport statistic de utilizare a bibliotecii), fie de Institutul Național de Statistică.
Datele statistice sunt indispensabile pentru gestionarea internă a bibliotecii, dar pot face mult mai mult. Când sunt prezentate factorilor de decizie financiară sau publicului larg, acestea pot influența planificarea strategică și pot crea, menține și îmbunătăți încrederea în biblioteci. Cu ajutorul datelor putem demonstra că bibliotecile sunt indispensabile comunităților și că acestea construiesc punți între oameni sau comunități.
Tocmai de aceea, prima temă a atelierului va fi Statistica de bibliotecă – imaginea activității unei biblioteci – material susținut de Geanina Băețica, bibliotecar metodist, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman.
Cea de-a doua parte a atelierului va cuprinde o serie de activități în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), referitoare la situația filialei:
• Prezentarea statutului Asociației noilor membri și a situației filialei
Teleorman a ANBPR – prezintă Geanina Băețica, președinte filiala Teleorman a ANBPR
• Prezentarea câtorva dintre proiectele Asociației în anul 2018,
proiecte la care au luat parte și bibliotecari din bibliotecile publice teleormănene, material susținut de Nicoleta Alexe – membru ANBPR Teleorman și Marinela Rușanu – vicepreședinte filiala Teleorman a ANBPR.
• Comunicări, referate și discuții libere
Atelierul va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, începând cu ora 1030.
Actualitate
„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
Pensii mai mici pentru judecatori și procurori

Parlamentul pregătește o reformă majoră în domeniul pensiilor de serviciu, care îi va afecta pe cei din sistemul de justiție. Până în prezent, magistrații și personalul auxiliar beneficiau de pensii calculate la 80% din veniturile brute, însă noul proiect le va reduce rata la 65% pentru toți.
Începând cu 1 ianuarie 2026, judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul juridic se vor pensiona cu o rată de înlocuire de 65% din veniturile brute din ultimele 48 de luni. Grefierii, tehnicienii criminaliști și alți membri ai personalului auxiliar vor avea de asemenea pensii de 65%.
Pentru pensionare, este necesar un stagiu de 25 de ani de activitate exclusiv în aceste funcții și o vârstă minimă care, momentan, începe de la 48 de ani și crește treptat până la 65 de ani (conform unui calendar prevăzut de lege). De asemenea, pensia nu va depăși 100% din venitul net din ultima lună de activitate.
sursa: Știri pe Surse
-
Actualitate3 săptămâni ago
Un medic caută colegi la SJU Alexandria – 7 posturi de asistente medicale vor fi scoase la concurs
-
Administratie2 zile ago
Primarul din Videle promovează tinerii interpreți de ziua orașului Pe scenă vor evolua doar tineri cântăreți teleormăneni
-
accident3 săptămâni ago
Dubă răsturnată la Prunaru: 7 persoane implicate
-
Actualitate4 săptămâni ago
Descoperire macabră – Un bărbat de 42 de ani omorât în propria mașină și găsit într-o parcare în Voluntari
-
accident4 săptămâni ago
Accident rutier cu victime la Roșiori
-
Actualitate3 săptămâni ago
Acțiunea „SPEED” în județul Teleorman Viteza excesivă – un pericol real pe drumurile publice
-
accident3 săptămâni ago
Accident dramatic în Prunaru: 6 persoane implicate
-
Administratie3 săptămâni ago
Guvernul dă liber primăriilor de orașe și comune la împrumuturi cu plafoane nelimitate Peste 7000 de proiecte cu probleme la cofinanțare sau cheltuieli neeligibile