Actualitate
Intră Consiliul județean Teleorman în colaps?
Consiliul județean Teleorman are de plătit o sumă uriașă către Inspectoratul de Stat în Constructii.Este vorba de 3.572.028 lei ce reprezintă obligații fiscale restante datorate de Consiliul județean pentru investiții realizate,adică taxe neplătite pentru reabilitarea drumurilor în perioada 2011-2016.
Drumurile făcute de Dragnea și Gâdea,mai scumpe cu 35 de miliarde
Nota de plată pe care o are de achitat acum , Dănuț Cristescu, vine de la predecesorii săi care au uitat să plăteasca taxele aferente lucrărilor de reabilitare a drumurilor.În 2011 și 2012 până în luna februarie, la conducerea CJ Teleorman s-a aflat Liviu Dragnea,apoi Adrian Gâdea pana în 2016,exact perioada în care nu s-au platit taxele legale către Inspectoratul de Stat în Construcții pentru investițiile realizate,doar că acum suma s-a dublat datorită penalităților de întârziere.
Consiliul județean Teleorman,la un pas de executare silită
Taxele neplătite vreme de cinci ani însumau aproaximativ 1.800.000 lei,restul până la 3.572.028 fiind penalități de întâziere,bani ce vor fi luați din bugetul și așa destul de sărac al Teleormanului.După data de 16 octombrie,Consiliul județean Teleorman este bun de plată,Mâine este ultimul termen în procesul aflat încă din 2016 pe rolul instanțelor de judecată pentru recuperarea de catre ISC a sumelor datorate de Consiliul județean,care a pierdut în primă instanță,Tribunalul Teleorman obligând instituția să plătească întreaga suma de 3.572.028 lei.
Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții spun că vor demara procedura de executare silită deîndată ce hotărârea rămâne definitivă,iar dacă în maximum 60 de zile nu va fi achitată întreaga sumă se va trece la executarea bunurilor Consiliului județean Teleorman.
De unde ia banii Dănuț Cristescu ?
Dănuț Cristescu,președintele CJ Teleorman a fost foarte rezervat în comentarii pe acest subiect.Întrebat de unde o să ia acești bani a răspuns că deocamdată nu se pronunță până nu vede decizia instanței,probabil va fi o rectificare bugetară.De fapt, tot din banii teleormănenlor se vor plăti aceste penalități uriașe,iar Cristescu nici măcar nu se poate plânge de “greaua moștenire”,că i-au lăsat-o ai lui,Dragnea și Gâdea să o descurce,doar fiecare funcție vine cu prețul ei.
Teodora Ciofalcă
Actualitate
„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
Pensii mai mici pentru judecatori și procurori

Parlamentul pregătește o reformă majoră în domeniul pensiilor de serviciu, care îi va afecta pe cei din sistemul de justiție. Până în prezent, magistrații și personalul auxiliar beneficiau de pensii calculate la 80% din veniturile brute, însă noul proiect le va reduce rata la 65% pentru toți.
Începând cu 1 ianuarie 2026, judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul juridic se vor pensiona cu o rată de înlocuire de 65% din veniturile brute din ultimele 48 de luni. Grefierii, tehnicienii criminaliști și alți membri ai personalului auxiliar vor avea de asemenea pensii de 65%.
Pentru pensionare, este necesar un stagiu de 25 de ani de activitate exclusiv în aceste funcții și o vârstă minimă care, momentan, începe de la 48 de ani și crește treptat până la 65 de ani (conform unui calendar prevăzut de lege). De asemenea, pensia nu va depăși 100% din venitul net din ultima lună de activitate.
sursa: Știri pe Surse
-
Actualitate3 săptămâni ago
Un medic caută colegi la SJU Alexandria – 7 posturi de asistente medicale vor fi scoase la concurs
-
Administratie2 zile ago
Primarul din Videle promovează tinerii interpreți de ziua orașului Pe scenă vor evolua doar tineri cântăreți teleormăneni
-
accident3 săptămâni ago
Dubă răsturnată la Prunaru: 7 persoane implicate
-
Actualitate4 săptămâni ago
Descoperire macabră – Un bărbat de 42 de ani omorât în propria mașină și găsit într-o parcare în Voluntari
-
accident4 săptămâni ago
Accident rutier cu victime la Roșiori
-
Actualitate3 săptămâni ago
Acțiunea „SPEED” în județul Teleorman Viteza excesivă – un pericol real pe drumurile publice
-
accident3 săptămâni ago
Accident dramatic în Prunaru: 6 persoane implicate
-
Administratie3 săptămâni ago
Guvernul dă liber primăriilor de orașe și comune la împrumuturi cu plafoane nelimitate Peste 7000 de proiecte cu probleme la cofinanțare sau cheltuieli neeligibile