Actualitate
INNOMATH- Procesul educational de îmbogățire inovativă a elevilor înzestrați la matematică în Europa

Proiectul INNOMATH este aprobat și finanțat de Comisia Europeană în cadrul ERASMUS + KA2 și se desfășoară în perioada 1 septembrie 2019 până la 31 august 2021. Domeniul de predare, învățare și sprijin pentru elevii supradotați este înconjurat de o mulțime de emoții, nu există un model de definiție. asupra supradotării pe care cercetătorii le-au convenit. Diferitele modele argumentează dacă supradotarea este înnăscută sau dacă este dezvoltată. Majoritatea modelelor moderne susțin că cea mai importantă parte a dezvoltării este cea mai importantă – în ceea ce privește motivul pentru care ar trebui să facem orice în educație pentru acei studenți pe care îi putem numi, de exemplu, talentat, talentat, excelent sau extrem de capabil. În plus, mulți profesori se simt incerti de cum să-și ajungă elevii „supradotați”, nu sunt siguri dacă abilitățile lor de matematică sunt suficient de bune și nu sunt familiarizați cu metodele pedagogice despre cum să-i includă pe „dotați” în învățare. Cele mai multe articole despre educația supradotată sfârșesc „profesorii au nevoie de mai multă dezvoltare profesională în privința supradotării”. Acest grup de cadre didactice este grupul pe care acest proiect își propune să îl susțină prin elaborarea unui Ghid electronic prin care pot fi ghidați în predarea și sprijinul elevilor „supradotați” cu rol de facilitatori. Proiectul intenționează să dezvolte noi metodologii pentru susținerea elevilor supradotați în matematica de 10-18 ani, care pot fi folosiți în interiorul și în afara oricărui mediu școlar. Consorțiul este format din 8 parteneri, inclusiv universități, școli, asociații, centre de formare a profesorilor și 22 de parteneri asociați. Toate aceste experiențe vor converge pentru producerea unui set inovator de ghiduri și instrumente pentru profesori, care își îmbogățesc competența pentru susținerea elevilor supradotați în interiorul și în afara mediului clasei. Un curs de pregătire va fi proiectat pentru a susține și dezvolta în continuare sistemul de sprijin pe care îl va dezvolta acest proiect.
Rezultatele INNOMATH vor contribui, de asemenea, la următoarele priorități de educație școlară, așa cum este descris în Ghidul Programului ERASMUS +:
1. Sprijinirea cadrelor didactice în abordarea diversității în clasă;
2. Sprijinirea cadrelor didactice în adoptarea unor practici de colaborare și inovatoare,
3. Sprijinirea școlilor pentru a face față dezavantajului și pentru a oferi educație de calitate, permițând succesul tuturor elevilor, de la CEL MAI BUN până la cel MAI ÎNALT final al spectrului academic.
Organizația coordonatoare este Institutul VHS (Volkshochschule Schrobenhausen EV) din Germania, iar partenerii includ: Humbold Universtiy, Berlin, Germania, Immanuel-Kant-Gimnaziul Germania, Casa Corpului Didactic Teleorman, România, Școala Private Heritage Cipru, Universitatea din Lyon 1, Claude Bernard, Franța, Universitatea Pedagogică din Cracovia, Polonia și Societatea Matematică Cipru, Cipru.
Pentru referințe viitoare, puteți vizita www.innomath.eu sau contactați coordonatorul la adresa jana.gerstmair@vhs-sob.de
Eliza SOTIRESCU – director Casa Corpului Didactic Teleorman
Actualitate
Investițiile Guvernului în comunități – motorul dezvoltării locale

COMUNICAT DE PRESĂ
Organizația Municipală PSD Alexandria evidențiază contribuția semnificativă a Guvernului României în implementarea unorpolitici publice eficiente, concretizate prininvestiții strategice care susțin dezvoltareadurabilă a municipiului și răspund direct nevoilor identificate la nivel local.
Datorită unei viziuni coerente de guvernareși a implementării responsabile a programuluinațional de investiții, municipiul Alexandria beneficiază astăzi de modernizări semnificativeîn infrastructura educațională, sanitară șisocială.
Printre proiectele aflate în derulare sau dejafinalizate se numără reabilitarea și dotarea maimultor unități de învățământ, construcția uneicreșe moderne, precum și investiții esențiale înSănătate pentru a oferi servicii medicale de calitate pentru cetățeni. De asemenea, s-au făcutpași importanți în digitalizarea administrațieipublice și în sprijinirea mediului de afacerilocal, contribuind astfel la crearea de locuri de muncă stabile.
Un accent deosebit este pus pe sprijinireafamiliilor tinere și crearea de oportunități realepentru tineri. Programele guvernamentalededicate accesului la educație de calitate,locuințe pentru tineri, precum și amenajarea de spații de joacă, zone de recreere și accesul la activități culturale și de divertisment, menite săîmbunătățească calitatea vieții tinerelor familiiși să încurajeze implicarea acestora în viațacomunității, demonstrează că dezvoltareacomunităților începe cu încrederea în viitorullor. PSD Alexandria consideră că tinerii trebuiesă aibă șansa de a construi un viitor aici, acasă, în Alexandria.
Toate aceste realizări sunt rezultatul uneicolaborări eficiente între autoritățile locale șicentrale, precum și al unei guvernări dedicate, care pune în centrul politicilor sale omul șicomunitatea.
Ne exprimăm angajamentul de a continua peacest drum al dezvoltării durabile, cu respect față de cetățeni și cu încredere că Alexandria poate deveni un exemplu de bună practică la nivel național.
Actualitate
„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
-
Actualitate4 săptămâni ago
Un medic caută colegi la SJU Alexandria – 7 posturi de asistente medicale vor fi scoase la concurs
-
Administratie6 zile ago
Primarul din Videle promovează tinerii interpreți de ziua orașului Pe scenă vor evolua doar tineri cântăreți teleormăneni
-
accident3 săptămâni ago
Dubă răsturnată la Prunaru: 7 persoane implicate
-
accident4 săptămâni ago
Accident rutier cu victime la Roșiori
-
Actualitate3 săptămâni ago
Acțiunea „SPEED” în județul Teleorman Viteza excesivă – un pericol real pe drumurile publice
-
accident3 săptămâni ago
Accident dramatic în Prunaru: 6 persoane implicate
-
Administratie3 săptămâni ago
Guvernul dă liber primăriilor de orașe și comune la împrumuturi cu plafoane nelimitate Peste 7000 de proiecte cu probleme la cofinanțare sau cheltuieli neeligibile
-
Actualitate4 săptămâni ago
Tânăr acuzat de cruzime asupra animalelor