Connect with us
Publicitate Electorala

Actualitate

Incendiile de vegetație uscată le-au dat de furcă pompierilor militari

Published

on

În ultimele două zile ale săptămânii trecute, pompierii militari teleormăneni au intervenit la 33 incendii de vegetație uscată și resturi menajere care au pus în pericol bunurile materiale ori viața oamenilor, în special a participanților la traficul rutier, din cauza  fumului degajat ce a îngreunat circulația pe anumite sectoare de drum.

Incendiile s-au manifestat pe raza localităților Merenii de Sus, Islaz, Talpa Ogrăzile, Rădoiești, Mârzănești, Necșești, Lăceni, Videle, Poroschia, Saelele, Pietroșani, Cervenia, Satu Vechi, Guruieni, Năsturelu, Viișoara, Schitu Poenari, Cătunu, Deparați, Mihăești, Sfințești, Brebina, Orbeasca de Sus, Călinești, Prundu și Poeni, având aproape în totalitate o cauză probabilă comună, și anume „focul deschis în spații deschise”.

La sfârșitul săptămânii trecute,  pompierii militari teleormăneni au fost  solicitați să intervină la 117 evenimente, dintre care 38 de incendii, 75 de cazuri SMURD, 2 accidente rutiere,  degajarea unui copac căzut pe carosabil și o deblocare de ușă.

ISU Teleorman atrage atenția că, potrivit legii, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Advertisement
Publicitate Electorala

Locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu.

Continue Reading
Advertisement Publicitate Electorala
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite