Connect with us

Actualitate

Ideo Ideis #16 – atelierele Art&Play, o promisiune pentru comunitatea din Alexandria

Published

on

A 16-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS propune un program divers, concentrat și dedicat atât celor peste 500 de liceeni înscriși în ediția 2021, cât și comunității din Alexandria, cu activități adresate mai multor grupe de vârstă, organizate în aer liber. Astfel, cei care iubesc arta combinată cu joaca și implicarea civică se vor putea bucura în perioada 10-13 august de atelierele Art&Play din Parcul Vedea, Alexandria.
Ateliere Art&Play fac parte din cel mai complex program de dezvoltare comunitară, creat exclusiv pentru comunitatea din Alexandria, toate având ca scop diversificarea experiențelor educaționale ale comunității din Alexandria. Atelierele sunt împărțite pe diverse teme și categorii de vârstă iar participarea este gratuită și se face prin înscriere online, accesând link-ul https://www.ideoideis.ro/art-and-play-inscrieri.
În prezent, Atelierele Art&Play lansează 20 de variante de tematici și activități împărțite pe trei categorii: Explorare Personală, Arte & Meserii și Implicare & Integrare Socială, cu 240 de locuri disponibile gratuit pentru participanții din Alexandria. Trainerii acestor ateliere sunt, la rândul lor, parte din mișcările civice ale ultimilor ani, profesioniști ai meseriilor pe care le practică sau instructori cu experiență în ateliere de dezvoltare personală. Alături de Ideo Ideis #16 și atelierele Art&Play sunt și organizațiile în care acești traineri activează: ON Institute, Fundația OTP Bank, Poethree Collective, Funky Citizens, Forum Apulum și In a Relationship.

„Copiii și tinerii care au crescut în Alexandria, ca și mine, au simțit din plin plictiseala vacanțelor de vară – lipsa opțiunilor de a face ceva distractiv, dar și educativ și util pentru viitorul lor. Atelierele Art&Play au apărut la intersecția dintre această nevoie a comunității și o resursă de care Ideo Ideis dispunea din plin: oameni tineri și entuziaști, bine pregătiți în domeniile lor de activitate și dornici să dea mai departe cunoștințele și pasiunea lor.
Pentru mine și colegii mei din echipa departamentului de Dezvoltare Comunitară este de fiecare dată o bucurie și o mare responsabilitate să ne reunim la fiecare ediție a festivalului, căci avem deja o relație îndelungată cu participanții noștri, bazată pe încredere și respect reciproc: ne-am ajutat să creștem împreună și asta vom face și de acum înainte.” – spune Silvia Guță, directoarea Departamentului de Dezvoltare Comunitară

Lista completă a atelierelor din perioada 10-13 august poate fi consultată pe site-ul ideoideis.ro, iar înscrierile sunt deschise aici: https://www.ideoideis.ro/art-and-play-inscrieri.

Pe lângă ateliere, trainerii Art & Play vor susține și o serie de dezbateri, pe 11 și 12 august, orele 19:00, tot în Parcul Vedea, pe subiectul „De unde venim și încotro ne îndreptăm” – despre rolul educației nonformale în dezvoltarea unui oraș mic.

Rezultatele celor 4 zile de ateliere vor putea fi admirate în Expoziția Art & Play @ Ideo Ideis #16, pe 13 august, în Parcul Vedea, de la orele 19:00.

________________________________________________________________________
Ideo Ideis #16 – Festivalul Național de Teatru Tânăr – face parte dintr-un manifest artistic și social care s-a cristalizat în 2021, folosindu-se de experiența și avântul ultimilor 15 ani. Astfel, Ideo Ideis devine mai mult decât un festival, păstrând nucleul care l-a consacrat, și anume evenimentul de vară din Alexandria, dar construiește o structură bazată pe șase piloni principali: tabăra de arte performative și revelații, festivalul de teatru tânăr, capsule de teatru și deșteptări, laboratorul de explorare personală prin teatru și arte alăturate, producții de teatru, filme și inclasabile și teatrul tânăr – un teatru fizic, cu sediul în București.
Noutăți și detalii despre festival pot fi urmărite pe site, Facebook și Instagram sau în clipul disponibil aici: https://youtu.be/he4FqSNhE-E

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite