Actualitate

Ică Calotă, deputat PNL:”Sprijin financiar pentru fermierii din mediul rural”

Published

on

Declarație de presă

Pe 20 mai 2021 au fost publicate Ghidurile Solicitantului, varianta consultativă, aferente submăsurilor 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale, 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, respectiv 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.
Teleormănenii interesați de finanțări nerambursabile pot consulta Ghidurile Solicitantului pe www.madr.ro.
În cadrul submăsurii 6.1, sprijinul nersmbursabil este de maximum 50.000 Euro și va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului, în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.
La submăsura 6.2, sprijinul nerambursabil este de 100% și se acordă sub formă de primă. Valoarea maxima este de 70.000, în cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism.
Submăsura 6.3 vizează sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploatațiilor agricole, prin dotarea cu utilaje și echipamente performante, precum și investițiile pentru modernizarea fermei, în special fermele de dimensiuni medii și asocierile de ferme mici și medii. Valoarea totală a Finanțării Nerambursabile este de 15.000 Euro.
Prin submăsura 6.4 se urmărește stimularea mediului de afaceri din mediul rural și dezvoltarea activităților non-agricole existente. În acest caz valoarea sprijinului nerambursabil va fi de maxim 90% din costul total al proiectului și nu va depăși 200.000 euro/ beneficiar, pe parcursul a trei ani fiscali.

Deputat PNL Teleorman, Ică Florică Calotă

Advertisement
Publicitate Electorala

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version