Connect with us

Politica

Ică Calotă, deputat PNL: “Economia globală se confruntă cu o nouă provocare – aprovizionarea pe toate sectoarele”

Published

on

Declarație de presă

În ultimele săptămâni, problema aprovizionării la nivel global a luat cu asalt buletinele de ştiri, cozi infinite la benzinării, poze cu rafturi goale în magazine sau lipsa semiconductorilor. Economia globală se confruntă cu o nouă provocare – aprovizionarea pe toate sectoarele.
O cauză este pandemia şi crizele aferente generate de problema sanitară. Aproximativ 10 trilioane de dolari au fost direcţionaţi în economia globală pentru a face faţă crizei.
O evoluţie a acestei crize a rezultat într-o cerere foarte crescută a bunurilor electronice, dar lipsa microcipurilor, care se află la baza tuturor mecanismelor pe care le folosim zilnic, a perturbat producţia industrială.

Un al doilea motiv ţine de dinamici atât politice, cât şi de o reconfigurare a filosofiei economice, care este centrată pe protecţionism.
Naţionalismul economic contribuie semnificativ la perturbarea crizei de aprovizionare din economia globală, fie că vorbim de criza transportatorilor sau războiul comercial dintre America şi China.

Problemele la nivel mondial s-ar putea prelungi, deoarece companiile de transport maritim întâmpină dificultăţi în atingerea unui echilibru între cerere şi ofertă şi în găsirea unor soluţii privind penuria persistentă de containere, conform Organizaţiei Mondiale a Comerţului.
Consumatorii cheltuiesc mai mult pe bunuri decât o făceau înainte, punând la încercare lanţurile de aprovizionare, care au fost puse sub presiune de către o lipsă a investiţiilor.

Conform Fondului Monetar Internaţional, blocarea lanţului global de aprovizionare face să crească preţurile pentru consumatori şi provoacă penurii care nu vor dispărea prea curând, iar economia mondială intră într-o fază de risc inflaţionist.
Penuria de alimente apare pe fondul panicii privind lanţul de aprovizionare. Retailerii şi producătorii fie plasează comenzi supradimensionate, fie plasează comenzile prea devreme, iar acest lucru duce la blocajele.

Odată cu apropierea perioadei sărbătorilor apar avertismente privitoare la posibile penurii de bunuri sau creşteri puternice de preţuri.
Teama de o penurie alimentară i-a făcut pe mulţi să recurgă la acumulări de alimente, în timp ce multe ţări au impus restricţii la exportul de produse alimentare.
Consider că este nevoie de un efort, la nivel global, pentru armonizarea normelor şi reglementărilor, care să asigure o bună funcţionare a reţelei mondiale de logistică şi transport, astfel încât aceste întreruperi ale lanţului de aprovizionare să dispară în viitorul apropiat.

Politica

Organizația PNL Roșiorii de Vede, a realizat un mare fâs la alegeri

Published

on

Alegerile s-au încheiat și vitejii se victimizează. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adevărul iese la suprafață în Năsturelu

Published

on

Primarul din Năsturelu ,Dănuț-Florin Cristea se confruntă la nivel de comună cu o problemă. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman alături de echipa sa, și-au depus candidaturile

Published

on

Vineri, 26 aprilie, , Adrian- Ionuț Gâdea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, susținut de colegii din echipa PSD Teleorman. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite