Actualitate

Hărnicia bragadirenilor vindecă sărăcia

Published

on

Comuna Bragadiru, prin aspectul edilitar și prin urbanistica îngrijită face într-un fel notă discordantă cu mediul județean din care face parte, dovedind printr-o imagine de ansamblu hărnicia și implicit prosperitatea locuitorilor. O mare parte din ei lucrează în fabricile textile din orașele Alexandria și Zimnicea.
În particular însă, în această comună se găsește un ingredient care dă o explicație clară despre bunăstarea acestei așezări: dorința oamenilor de a produce.
Grădinari din tată în fiu cu tehnologie proprie moștenită din ascendență și actualizată de fiecare generație în parte, bragadirenii fie și-au rotunjit veniturile de pe lângă leafa câștigată la serviciu, fie și-au făcut afaceri proprii din grădinărit.
De la Cristian Ionel Chisac, edilul comunei am aflat că primăria a accesat diverse forme de finanțare din fonduri europene sau grupuri de acțiune locală pentru canalizarea apelor uzate, asfaltarea drumurilor, iluminat public. Prin GAL s-a modernizat baza sportivă a localității iar cu fonduri de la UE s-a reabilitat un bloc de locuințe. Școala și grădinița au fost renovate și sunt întreținute cu bani de la bugetul local.
Cum prosperitatea aduce bogăție și bogăția aduce ispită, primarul a angajat o firmă de pază pentru a reduce infracționalitatea în comună. 8 agenți lucrează zi și noapte în colaborare cu poliția locală pentru siguranța cetățenilor din Bragadiru.
La nivel județean, comuna Bragadiru poate fi un etalon de dezvoltare rurală, un exemplu de urmat și totodată o dovadă a sintagmei: Sărăcia se vindecă!
Liviana C.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version