Connect with us

Actualitate

Hărnicia bragadirenilor vindecă sărăcia

Published

on

Comuna Bragadiru, prin aspectul edilitar și prin urbanistica îngrijită face într-un fel notă discordantă cu mediul județean din care face parte, dovedind printr-o imagine de ansamblu hărnicia și implicit prosperitatea locuitorilor. O mare parte din ei lucrează în fabricile textile din orașele Alexandria și Zimnicea.
În particular însă, în această comună se găsește un ingredient care dă o explicație clară despre bunăstarea acestei așezări: dorința oamenilor de a produce.
Grădinari din tată în fiu cu tehnologie proprie moștenită din ascendență și actualizată de fiecare generație în parte, bragadirenii fie și-au rotunjit veniturile de pe lângă leafa câștigată la serviciu, fie și-au făcut afaceri proprii din grădinărit.
De la Cristian Ionel Chisac, edilul comunei am aflat că primăria a accesat diverse forme de finanțare din fonduri europene sau grupuri de acțiune locală pentru canalizarea apelor uzate, asfaltarea drumurilor, iluminat public. Prin GAL s-a modernizat baza sportivă a localității iar cu fonduri de la UE s-a reabilitat un bloc de locuințe. Școala și grădinița au fost renovate și sunt întreținute cu bani de la bugetul local.
Cum prosperitatea aduce bogăție și bogăția aduce ispită, primarul a angajat o firmă de pază pentru a reduce infracționalitatea în comună. 8 agenți lucrează zi și noapte în colaborare cu poliția locală pentru siguranța cetățenilor din Bragadiru.
La nivel județean, comuna Bragadiru poate fi un etalon de dezvoltare rurală, un exemplu de urmat și totodată o dovadă a sintagmei: Sărăcia se vindecă!
Liviana C.

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite