Connect with us

Actualitate

Guvernul şchiop- declarație de presă a senatorului Eugen Pîrvulescu

Published

on

Decizia CCR privind existența unui conflict juridic de natură juridică între Executiv şi Preşedinţie, nu schimbă cu nimic datele problemei în ceea ce priveşte situaţia gravă şi ingrată în care se află acum Guvernul condus de Viorica Dăncilă, care apelează la tot felul de tertipuri pentru a mai trage de timp şi de a amâna prezentarea Executivului remaniat la vot, în Parlament.

Sfidarea realităţii de către social-democraţi a dus la situaţia de a avea o criză guvernamentală care nu poate fi rezolvată decât atunci când Guvernul Dăncilă se conformează obligației constituționale. 

Este limpede pentru toată lumea că sesizarea făcută de Dăncilă la CCR a fost doar un tertip grosolan de a tegiversa respectarea Constituției, în încercarea disperată de a face dovada majorității parlamentare, pe care, în fapt, nu o mai are după ieșirea ALDE de la guvernare.

La fel de limpede este faptul că Guvernul Dăncilă este compromis și trebuie să plece acasă!

PNL, alternativa viabilă la guvernare, se află în discuții avansate legate de depunerea moțiunii de cenzură pe care o va depune la momentul întrunirii a cel puţin 233 de semnături, acesta fiind numărul de voturi necesar adoptării moțiunii pentru demiterea Guvernului.

Un guvern cu adevărat şchiop, câtă vreme la momentul actual are cinci cabinete ministeriale fără miniştri, din care trei posturi de ministru au rămas vacante după plecarea de la guvernare a celor de la ALDE, iar în cazul altor două, mandatele interimare de miniştri la Educaţie şi Interne au expirat.

Acest guvern pe persoană fizică preferă să se pună singur pe tuşă doar pentru a nu veni în Parlament pentru votul de validare, deşi premierul Dăncilă se îmbărbătează singură, precum personajul caragielesc Zoe, spunând că nu-i este teamă. Atunci de ce nu le permite parlamentarilor PSD să voteze în ziua moţiunii? Nu cumva se teme că este posibil ca şi din proprii parlamentari pot vota pentru demiterea acestui Guvern?

Amânarea prezentării formulei de guvernare în Parlament, pentru votul de încredere, însă, poate avea efecte nefaste pentru ministerele fără miniştri. Mai întâi de toate, aceste ministere nu vor mai putea avea un proiect de buget pe anul viitor. Totodată, nu vor mai avea dreptul de a iniţia proiecte de lege, hotărâri de guvern şi ordonanţe de urgenţă.

În plus, cele cinci ministere nu vor mai putea promova politici noi în respectivele domenii. Altfel spus, acestea vor fi în aer, şi nu doar la figurat, precum vor fi şi posturile din domeniile pe care le păstoresc, întrucât inevitabil vor fi blocate, ceea ce înseamnă că nu se va putea face mișcarea de cadre din învățământ, poliție şi alte domenii din aria celor cinci ministere.

În tot acest timp, premierul se va victimiza, dând vina pe râul, ramul, codrul şi pe oricine altcineva, fără să aibă decenţa de a-şi recunoaşte vina.

Atunci când nu mai ţii cont nici de voința cetățenilor şi nici de necesitățile reale ale societății, ci doar de rămânerea cu orice preţ la Putere, se numeşte abuz, ceea ce pune în pericol statul de drept, prin nefuncţionarea unor domenii esențiale pentru societate.

PNL nu va tolera o atare stare de fapt şi în mod democratic va depune curând o moţiunea de cenzură pentru ca guvernul şchiop să fie înlocuit, pentru a repune valorile pe făgaşul lor normal şi firesc al societăţii.

 

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

 

 

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite