Connect with us

Politica

Florică Ică Calotă, deputat PNL Teleorman: „Măsuri pentru securitatea alimentară”

Published

on

Declarație politică

Această criză prin care trecem ne-a confirmat faptul că trebuie să accelerăm tranziţia sistemelor alimentare către sustenabilitate şi rezilienţă.

Comisia Europeană are în vedere o serie de acţiuni menite să consolideze securitatea alimentară mondială şi sprijinirea fermierilor şi a consumatorilor din Uniunea Europeană, având în vedere creşterea preţurilor la alimente, energiei sau îngrăşămintelor.

Războiul din Ucraina a creat o multitudine de probleme, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea alimentară mondială.

Comisia ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că Uniunea Europeană, ca producător agroalimentar de top şi exportator de alimente, contribuie la securitatea alimentară mondială, în special în Ucraina, dar şi în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, care depind foarte mult de importurile de cereale, precum şi în Asia.

În cadrul programului de cooperare internaţională pentru perioada 2021-2027, UE doreşte dezvoltarea sustenabilităţii sistemelor alimentare, împreună cu aproximativ 70 de ţări partenere. Mai mult, cu ocazia Summitului privind nutriţia pentru creştere, de la Tokio, din decembrie 2021, Uniunea Europeană s-a angajat să abordeze în continuare problema malnutriţiei, cu o alocare substanţială în valoare de 4,3 miliarde EUR.

De asemenea, UE continuă să pledeze ferm pentru evitarea restricţiilor şi a interdicţiilor la export privind produsele alimentare şi pentru buna funcţionare a pieţei unice.

Pentru a veni în sprijinul sectorului agricol, Comisia Europeană a adoptat o serie de măsuri.

Aceste măsuri vizează un sprijin de 500 de milioane de euro pentru producătorii care sunt cei mai afectaţi de războiul din Ucraina, mai multe avansuri din plăţile directe, spijin suplimentar pentru piaţa cărnii de porc, sectorul pescăresc şi producătorii de îngrăşăminte, precum şi o mai mare flexibilitate temporară privind importul hranei pentru animale, ce va contribui la atenuarea presiunii asupra pieţei.

Comisia invită statele membre să utilizeze toate instrumentele disponibile în planurile lor strategice privind Politica Agricolă Comună pentru perioada 2023-2027 în vederea creşterii rezilienţei.

Sporirea sustenabilităţii şi a rezilienţei, prin reducerea dependenţei agriculturii europene de energie, de importuri cu consum ridicat de energie şi de importuri de hrană pentru animale, reprezintă, mai mult ca oricând, o necesitate.

Florică Ică Calotă, deputat PNL Teleorman

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica

Crin Antonescu și-a dat demisia din PNL după 35 de ani

Published

on

By

Coaliția a anunțat că astăzi la ora 13,00 , Crin Antonescu își va depune candidatura la alegerile prezidențiale la BEC. (mai mult…)

Continue Reading

Politica

Cei patru miniștri holtei ai Guvernului României

Published

on

By

CĂTĂLIN PREDOIU- Cel mai sărac ministru

MARIAN NEACȘU , actualul Secretar General al Guvernului are 61 de ani și este necăsătorit. Are 50% dintr-o casă de vacanță la Mila 23 Tulcea și un apartament în Slobozia. Nu are în proprietate niciun autoturism. Are 417.436 lei în conturi și acțiuni/părți sociale la SC ESTRELLA IMEX SRL, SC PUI DE CARNE SA, SC DELTA TRAVEL SRL. A avut venituri pe 2024 , salariu Secretariatul General al Guvernului  194 683 lei și indemnizație de la Exim Bank  de 252 542 lei.

MARIAN CĂTĂLIN PREDOIU conduce Ministerul Afacerilor Interne , are 57 de ani, nu are soție, nu are casă, nu are mașină, în schimb are ceasuri în valoare de 20.000 euro și obiecte de artă, tablouri, cărți de 25.000 euro

În conturile bancare deschise în 2024 are suma de 40.400 lei, În schimb are o datorie de 198.000 lei la Strat Vasile Alexandru, împrumut cu contract scandent în anul 2025.

Anul trecut a avut venituri de la Consiliul Suprem al Magistraturii în sumă de 55 957 lei , de la Ministerul Justiției de 86.239 lei și de la MAI, suma de 93.859 lei. Un total anual de 235.055 lei.

EMILIAN HORAȚIU HUREZEANU, ministrul Afacerilor Externe are 70 de ani, este singur pe declarația de avere. Are în proprietate un teren, doua apartamente și un SUV BMW X3. A declarat că are ceasuri în valoare de 15.000 euro și tablouri de 11.000 euro.  Are în câteva conturi suma de 149.732 euro si 90.000 lei. Ca ambasador a avut un venit anul trecut de 47.674 euro si 6166 lei.

MARCEL IOAN BOLOȘ conduce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Are 57 de ani, nu are soție, nu are mașină, are în proprietate un teren și 2 apartamente. Are depozite bancare în valoare de 744.618 lei, acțiuni /părți sociale la Brm SC BERMAS SA, CHIAR SC CONSTRUCȚII HIDROTEHNICE și la  VESY SC VES SA. Veniturile acestuia pe anul 2024 au fost de 365.095 lei.

Continue Reading

Politica

Cele două femei ministru din Guvernul României

Published

on

By

Cele două femei ministru din Guvernul României

Ministra cu două arme de vânătoare cu lunetă

 

Simona BUCURA-OPRESCU este ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale din iulie 2023. Are 45 de ani, este căsătorită și are un copil. Este din 2016 deputat, aleasă în circumscripția din Argeș

Conform Declarației de avere, aceasta nu are casă în proprietate, însă singura avere mobilă sau imobilă a ministrei Muncii este compusă dintr-un Mercedes GLS din 2019 și 2 arme de vânătoare cu lunetă, dobândite în perioada 2021-2023 cu suma de 12.000 euro.

 

Ministra bogată de la Tineret

 

Natalia-Elena Intotero  este ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din iulie 2023. Are 49 de ani și estecăsătorită.

Conform Declarației de avere are împreună cu soțul, terenuri, spații comerciale, o casă și un apartament, 4 autoturisme, Volkwagen Passat CC, Porche Panamera, Volkwagen Arteonși un Audi A5.

Este deputat din 2012, aleasă în circumscripția din Hunedoara.

 

Continue Reading

Cele mai citite