Connect with us

Politica

Florică Ică Calotă, deputat PNL Teleorman: “Măsuri pentru securitatea alimentară”

Published

on

Declarație politică

Această criză prin care trecem ne-a confirmat faptul că trebuie să accelerăm tranziţia sistemelor alimentare către sustenabilitate şi rezilienţă.

Comisia Europeană are în vedere o serie de acţiuni menite să consolideze securitatea alimentară mondială şi sprijinirea fermierilor şi a consumatorilor din Uniunea Europeană, având în vedere creşterea preţurilor la alimente, energiei sau îngrăşămintelor.

Războiul din Ucraina a creat o multitudine de probleme, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea alimentară mondială.

Comisia ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că Uniunea Europeană, ca producător agroalimentar de top şi exportator de alimente, contribuie la securitatea alimentară mondială, în special în Ucraina, dar şi în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, care depind foarte mult de importurile de cereale, precum şi în Asia.

În cadrul programului de cooperare internaţională pentru perioada 2021-2027, UE doreşte dezvoltarea sustenabilităţii sistemelor alimentare, împreună cu aproximativ 70 de ţări partenere. Mai mult, cu ocazia Summitului privind nutriţia pentru creştere, de la Tokio, din decembrie 2021, Uniunea Europeană s-a angajat să abordeze în continuare problema malnutriţiei, cu o alocare substanţială în valoare de 4,3 miliarde EUR.

De asemenea, UE continuă să pledeze ferm pentru evitarea restricţiilor şi a interdicţiilor la export privind produsele alimentare şi pentru buna funcţionare a pieţei unice.

Pentru a veni în sprijinul sectorului agricol, Comisia Europeană a adoptat o serie de măsuri.

Aceste măsuri vizează un sprijin de 500 de milioane de euro pentru producătorii care sunt cei mai afectaţi de războiul din Ucraina, mai multe avansuri din plăţile directe, spijin suplimentar pentru piaţa cărnii de porc, sectorul pescăresc şi producătorii de îngrăşăminte, precum şi o mai mare flexibilitate temporară privind importul hranei pentru animale, ce va contribui la atenuarea presiunii asupra pieţei.

Comisia invită statele membre să utilizeze toate instrumentele disponibile în planurile lor strategice privind Politica Agricolă Comună pentru perioada 2023-2027 în vederea creşterii rezilienţei.

Sporirea sustenabilităţii şi a rezilienţei, prin reducerea dependenţei agriculturii europene de energie, de importuri cu consum ridicat de energie şi de importuri de hrană pentru animale, reprezintă, mai mult ca oricând, o necesitate.

Florică Ică Calotă, deputat PNL Teleorman

Politica

Organizația PNL Roșiorii de Vede, a realizat un mare fâs la alegeri

Published

on

Alegerile s-au încheiat și vitejii se victimizează. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adevărul iese la suprafață în Năsturelu

Published

on

Primarul din Năsturelu ,Dănuț-Florin Cristea se confruntă la nivel de comună cu o problemă. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman alături de echipa sa, și-au depus candidaturile

Published

on

Vineri, 26 aprilie, , Adrian- Ionuț Gâdea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, susținut de colegii din echipa PSD Teleorman. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite