Actualitate

Final de proiect transfrontalier la Zimnicea

Published

on

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu a participat, astazi, alături de primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu și de Gencho Bozhinov Genchev, primarul municipiului Svishtov, Bulgaria, la evenimentul desfășurat la Zimnicea, care a marcat finalizarea cu succes a proiectului ”Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov”.
Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul „Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 5 – O regiune eficientă”, a contribuit la dezvoltarea asistenței medicale publice durabile și accesibile în orașul Zimnicea și municipiul Svishtov, prin îmbunătățirea eficienței serviciilor de sănătate și a colaborării între furnizorii de servicii medicale din cele două localități situate în zona transfrontalieră, caracterizată de o coeziune socială scăzută.

Prin realizarea proiectului au fost modernizate două spitale, în Zimnicea și Svishtov, au fost organizate două schimburi de experiență și bune practici pentru angajații spitalelor și s-a încheiat un Acord de parteneriat privind cooperarea în domeniul sănătății între beneficiari.
Obiectivele specifice ale proiectului au constat în creșterea capacității de cooperare și a eficienței instituțiilor publice în contextul cooperării transfrontaliere, iar durata proiectului a fost de 24 de luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version