Connect with us

Actualitate

Final de proiect transfrontalier la Zimnicea

Published

on

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu a participat, astazi, alături de primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu și de Gencho Bozhinov Genchev, primarul municipiului Svishtov, Bulgaria, la evenimentul desfășurat la Zimnicea, care a marcat finalizarea cu succes a proiectului ”Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov”.
Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul „Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 5 – O regiune eficientă”, a contribuit la dezvoltarea asistenței medicale publice durabile și accesibile în orașul Zimnicea și municipiul Svishtov, prin îmbunătățirea eficienței serviciilor de sănătate și a colaborării între furnizorii de servicii medicale din cele două localități situate în zona transfrontalieră, caracterizată de o coeziune socială scăzută.

Prin realizarea proiectului au fost modernizate două spitale, în Zimnicea și Svishtov, au fost organizate două schimburi de experiență și bune practici pentru angajații spitalelor și s-a încheiat un Acord de parteneriat privind cooperarea în domeniul sănătății între beneficiari.
Obiectivele specifice ale proiectului au constat în creșterea capacității de cooperare și a eficienței instituțiilor publice în contextul cooperării transfrontaliere, iar durata proiectului a fost de 24 de luni.

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite