Connect with us

Actualitate

Final de proiect transfrontalier la Zimnicea

Published

on

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu a participat, astazi, alături de primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu și de Gencho Bozhinov Genchev, primarul municipiului Svishtov, Bulgaria, la evenimentul desfășurat la Zimnicea, care a marcat finalizarea cu succes a proiectului ”Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov”.
Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul „Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 5 – O regiune eficientă”, a contribuit la dezvoltarea asistenței medicale publice durabile și accesibile în orașul Zimnicea și municipiul Svishtov, prin îmbunătățirea eficienței serviciilor de sănătate și a colaborării între furnizorii de servicii medicale din cele două localități situate în zona transfrontalieră, caracterizată de o coeziune socială scăzută.

Prin realizarea proiectului au fost modernizate două spitale, în Zimnicea și Svishtov, au fost organizate două schimburi de experiență și bune practici pentru angajații spitalelor și s-a încheiat un Acord de parteneriat privind cooperarea în domeniul sănătății între beneficiari.
Obiectivele specifice ale proiectului au constat în creșterea capacității de cooperare și a eficienței instituțiilor publice în contextul cooperării transfrontaliere, iar durata proiectului a fost de 24 de luni.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite