Connect with us

Actualitate

Filmul evenimentelor din noaptea tragică în care asistenta Carmen Vătafu s-a prăbușit în timpul serviciului de gardă

Published

on

Noapte de coșmar pentru echipa de gardă a Spitalului Zimnicea

“Carmen Vătafu, asistenta de la Spitalul orașului Zimnicea a plecat într-o lume mai dreaptă”, asta spun colegele ei!
Totul a început în noaptea de 29 octombrie când la camera de gardă a Spitalului Orășenesc Zimnicea a fost adus un pacient recalcitrant, care a fost apoi trimis la Alexandria cu diagnosticul, sevraj.
Acesta a fost refuzat la Spitalul Județean Alexandria pentru internare si readus la camera de gardă a Spitalului Orășenesc Zimnicea.
Atunci a început drama! “Pacientul, pe nume Jianu, avea la el un cuțit”, spune medicul de gardă Revelant Cristina, medic specialist internist.
Acesta a amenințat pacienții din salon și apoi a încercat să se sinucidă intenționand să sară de la etaj. Medicul de gardă din acea noapte, spune că “a anunțat poliția dar, aceasta nu a intervenit, apoi a mai precizat ca spitalul nu are paza asigurată iar personalul și pacienții sunt expuși multor riscuri. Asistenta, panicată, a fost afectată de acest incident, acuzând dureri de cap, ulterior stare de vomă urmată pierderea cunoștinței.
S-a încercat administrarea unui tratament, dar acesta nu a dat rezultate.
Au încercat să o aducă la parametri normali și au chemat ambulanța insoțită de un medic. Aici, a mai precizat medicul de gardă, „există doar două ambulanțe, echipate medical corespunzător și însoțite un de medic.
45 de minute a durat acest episod, până la venirea ambulanței, iar de aici s-a plecat către Spitalul Județean Alexandria unde în urma RMN-ului efectuat s-a stabilit că pacienta are anevrism.Diagnosticul pus de medicul de gardă, în prima fază, a fost de migrenă.” În acea noapte, în același risc, a fost toată echipa medicală formată din cele două asistente și o infirmieră. Si mie putea să mi se întâmple asta”, spune medicul, dar ”anevrismul, această malformație cu care te naști, a fost ghinionul lui Carmen!Pe Carmen, o știam sănătoasă! Dar toți avem atâtea necunoscute…Este necesară o cultură generală, o cultura medicală, o conduită preventivă și restul…este destin”! Eu sunt supărată că nu am fost contactată pentru a prezenta situația așa cum s-a întâmplat și că, după 42 de ani de muncă, în acest spital, sunt acuzată de unele cadre medicale, fără a ști exact cum stau lucrurile. Ca om și ca medic internist, am făcut tot ce se putea face. La nivelul spitalului se derulează o anchetă. Am dat declarație despre caz, aștept concluziile, și rezultatul necropsiei, pentru că acolo este adevărul. Cazul a fost înregistrat la ITM ca accident de muncă. A fost ghinionul meu să fie pe garda mea, se putea întâmpla oricărui medic de garda.Un lucru mă doare, că această fată a decedat, prea tânără și prea devreme!Despre România ce să spun, este o țară bolnavă! Ce se întâmplă în sistemul medical e grav si vreau să subliniez , că factorul uman este foarte important. Pot exista dotări ultra-performante , dar dacă ce ține de noi, de oameni, nu facem ,iată cum ne este afectată viața .Aștept rezultatul anchetei și voi da declarații pentru a prezenta așa cum stau lucrurile, încât oamenii să cunoască adevărul”,a mai spus medicul Cristina Revelant.

Toata lumea așteaptă finalizarea anchetei

Am vorbit și cu liderul de sindicat de la Spitalul Orășenesc Zimnicea, Nățoi Maria , care de 42 de ani lucrează în acest spital, ne-a spus ca “se luptă cu acest sistem medical bolnav, pentru a beneficia de condiții de muncă decente, de dotări necesare unei bune desfășurări a actului medical și pentru drepturile pacienților și ale cadrelor medicale”.
Vizibil afectată de drama acestei colege, ne-a rugat să amânăm discuția până la finalizarea anchetei. Ne-a spus că astăzi nu vrea să fie subiectivă, vrea să afle adevărul pentru colega ei, Carmen Vătafu.” Am avut cu ea o relație specială, făcea parte din conducerea Federației Sanitas-la nivelul spitalului Zimnicea. A lucrat înainte la ATI , o profesionistă, dar s-a transferat la secția interne. Si-a făcut datoria până în ultima clipă. S-a luptat cu sistemul pentru colegi și pacienți, dar pentru ea nu a mai putut lupta.Astăzi la ora 10:00 inima ei a încetat să mai bată. Carmen a fost internată, la Institutul de Neurochirurgie Vasculară din București, unde a fost ținută în viață de aparate.Din păcate, astăzi, timpul pentru ea sa oprit! Nimeni, până la dispariția lui Carmen, nu si-a pus problema condițiilor de muncă, dar vocea noastră s-a auzit până la Guvern”, a mai spus Mioara Nățoi.
“Oamenii din sistemul medical îndură multe pentru că au familii și copii, nu pentru că sunt lași. Mă întreb dacă pierderea lui Carmen poate schimba sistemul? Un lucru e clar, Carmen nu mai este ! I-am rugat pe cei din conducere să adune toate informațiile de la cei care au fost în gardă în acea noapte. Carmen nu a fost singură. Eu, de la managerul spitalului nu am nici o informație.Întotdeauna am spus colegilor ca va veni o zi grea.Pentru Carmen a venit! Eu cred că în România, cadrele medicale trebuie să facă acte medicale, nu acte administrative.Localnică fiind am o vorbă: Unde nu întoarce trenul, vin puțini și apoi pleacă!” a mai spus lidera de sindicat.

Am ascultat și punctul de vedere al primarului orașului Zimnicea, Petre Pârvu, șocat de cele întâmplate și care așteaptă rezultatul anchetei. Acesta a mai spus că “se ocupă de finanțarea spitalului, dar marea supărare a mea este că , deși cu dotări ultraperformante și cu medici specialiști, acest spital nu aduce venituri.Salariile foarte mari, ale medicilor, în multe situații nu sunt justificate”.
Referitor la acest caz, Carmen Vătafu, pe care a cunoscut-o, ca om și cadru medical, are “numai cuvinte de laudă și regretă ce s-a întâmplat”.
În funcție de rezultatele anchetei, primarul orașului spune “că este normal să răspundă fiecare persoană implicată în acest caz”.
Vom urmări acest caz și revenim cu noi informații.
Marcela Țânțaru

Continue Reading
3 Comments

3 Comments

 1. Dida

  05/11/2018 at 12:52

  Dr Cristina Revelat este cu ochii de pe spaga sa i dea pacienți bani altfel nu ți da nici o atenție nu se știe ca așa este în acest spital nu dai nu ți da medicamentele de care ai nevoie te tine cu un calmant

 2. Dorina

  05/11/2018 at 17:44

  Nu îi e Rusine!!! Doctora Revelant minte cu nerușinare!! Toată noaptea a trimis-o pe biata Carmen sa-si facă o cafea ca are o Migrena!!! Carmen a insistat ca-i este rău, tare rău, nici nu a interesat-o!!😥😥😥 Cand ai chemat salvarea criminalo, cand a intrat în comă??! Si din câte au spus colegele, nu tu ai chemat salvarea!! Medicul ginecolog,pe care l-au alertat celelalte colege, el a chemat salvarea, un străin care a vrut s-o ajute ca pe tine nu te-a interesat starea ei de rău!! 😭😭😭 Nu te mai preface!! Sa plătești pt ce ai făcut, asumați vina!! Știu, tu n-ai conștiință, ca dacă aveai, NU luai ultimii bani amărâților de oameni bolnavi!! RUSINE sa-ți fie! Sper sa te urmărească toată viața nepăsarea din acea noapte fatală pt Carmen, dacă nu, în viața cealaltă cu siguranța vei da socoteala!! Sper din tot sufletul sa nu te mai vedem NICIODATĂ în spitalul din Zimnicea!! Oricum toată lumea din oraș te urăște!!

 3. Ada

  05/11/2018 at 23:18

  Pacientul era internat de 2 zile in spital. Carmen l-a pazit toata noaptea, pentru ca voia sa se arunce de la etaj, era agitat. In cursul noptii a fost trimis spre un alt spital si apoi returnat la spitalul Zimnicea. Carmen le spusese inca de atunci colegelor din garda ca o durea capul rau.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite