Connect with us

Actualitate

Facilităţi fiscale şi TVA redus pentru produse BIO

Published

on

Pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de regularizare a contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorate de persoanele fizice pentru perioada 2014-2017, emise și comunicate de A.N.A.F. între data de 15 martie 2019 și data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, termenul de plată este de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe. Dacă sumele se achită în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare se acordă o bonificație de 10%.
Pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de regularizare a contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice pentru perioada 2014-2017, emise și comunicate de A.N.A.F după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, termenul de plată este de 120 de zile de la data comunicării deciziilor. Dacă sumele se achită în termen de 60 de zile de la data comunicării se acordă o bonificație de 10%.
Se anulează CASS şi accesoriile aferente, stabilite prin decizie de impunere emise de către A.N.A.F în cazul persoanelor fizice pentru care baza de calcul a CASS a fost întregită la nivelul salariului de bază minim brut pe țară sau, după caz, la valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017.
Se anulează CASS şi accesoriile aferente şi în cazul persoanelor care nu au realizat venituri în perioada fiscală cuprinsă între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, pentru care baza de calcul a CASS a fost stabilită la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, cu excepţia celor care şi-au exercitat opţiunea de plată a CASS. Anularea acestor obligaţii fiscale se efectuează din oficiu de către organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligaţiilor fiscale, care se comunică contribuabilului. Procedura de aplicare a prevederilor de mai sus se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice
Începând cu data de 1 iunie 2019 se diminuează cota de TVA aplicabilă livrării alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aceasta devenind 5% (până la data de 31.05.2019, cota a fost de 9%).Livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia documentului de recunoaştere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă,cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final.
Baza legală:Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31 din 14 mai 2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (Monitorul Oficial nr. 403 din 23 mai 2019).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite