Connect with us

Politica

Eugen Pîrvulescu, senator PNL: “USR-PLUS și-a luat jucăriile și a plecat”.

Published

on

Declarație de presă

Colegii de coaliție au decis că este momentul oportun să plece de la guvernare, după ce s-au înțeles cu parlamentarii AUR să arunce țara în aer, din punct de vedere al guvernării.
Supărarea a plecat de la programul “Anghel Saligny”, un program esențial, mai ales pentru comunitățile mici din mediul rural.
Colegii de coaliție au încercat să deformeze realitatea, susținând că “se va fura”. Practic, mergând pe ideea lor, dacă ar fi fost posibil, Guvernul României ar fi trebuit să finanțeze doar ministerele conduse de ei.

Este de noaptea minții să blochezi un program de dezvoltare pe motiv că “poate se va fura”, încercând să transformi “Anghel Saligny” în “mită pentru primari”.
Este ca povestea cu drobul de sare, dar nu mă surprinde, având în vedere imaturitatea politică a celor din USR-PLUS.
Cum să pleci de la guvernare într-o perioadă de criză sanitară, ca și cum ai fi la locul de joacă pentru copii?!
Dragi teleormăneni, mă adresez vouă, în principal, pentru că m-ați ales și aveți dreptul, în primul rând, la explicații.

În primul rând, dacă USR-PLUS ar fi avut primari, probabil ar fi înțeles exact cât de important este acest program în mediul cel mai defavorizat. Este clar că nu au habar de zona rurală, au descoperit că există sate în România abia la alegerile locale, când au mers să ceară voturi și au primit…mai nimic. Probabil asta este răzbunarea pe oamenii care nu rezonează cu această formațiune politică.

În al doilea rând, dar de importanță majoră, era absolut necesară aprobarea programului “Anghel Saligny” acum, având în vedere că vine iarna, iar timpul rămas implică și proceduri, iar banii nu se dau ca la piață. Blocarea acestui program, pe motiv că premierul a promis finanțare comunităților locale, nu poate fi percepută ca “mită pentru primari”. Așa ceva ce nu s-a mai pomenit nicăieri în lume.

În al treilea rând, premierul s-a ținut de cuvânt. Acesta este rostul unui Guvern, să finanțeze, să se ocupe de proiecte și programe. Nu puteam aștepta după mofturile colegilor de coaliție, până dispare drobul de sare de pe sobă. Ce ați fi vrut? Să așteptăm, dacă s-ar putea, până la iarnă, ca să nu li se pară lor că premierul vrea să câștige voturi la alegerile interne din cadrul PNL?!
Iar în al patrulea rând, alianța cu USR-PLUS a fost oricum una dificilă, pentru că ei nu înțeleg că o țară nu funcționează doar pe alocuri, acolo unde au ei oameni în funcții și au acces la fondurile publice. Există și mediul rural, dragi foști colegi, chiar dacă nu vă place, iar acolo sunt probleme reale, în lipsa unui program guvernamental care să îi ajute.

Dragi teleormăneni, în calitate de senator ales de voi, vă asigur că investițiile promise vor fi demarate, indiferent de piedici.
Voi prezenta fiecare investiție majoră, în mod transparent, pentru ca teleormănenii să poată judeca singuri, cunoscând toate detaliile.
Voi ignora orice atacuri venite din partea celor care au interes ca Teleormanul să rămână sărac și lipsit de orice investiții, pentru ca apoi să “strige” în spațiul public că nu ne-am ținut de cuvânt.
Pentru mine contează doar părerea voastră, a oamenilor simpli, cei cu sufletul curat și de bună credință.
Începând de săptămâna viitoare, vă voi ține la curent cu privire la activitatea mea, pentru că voi sunteți singurii care au dreptul să mă tragă la răspundere.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

Vera Mitran va fi numită prefect de Teleorman

Published

on

PNL Teleorman, a ales cine îl va înlocui în funcția de prefect pe Haralambie Epure.

(mai mult…)

Continue Reading

PNL

,,Din păcate, din cauza corupției și a incompetenței unora, județul bate pasul pe loc de 34 de ani.,,- interviu cu președintele interimar al PNL Teleorman

Published

on

La începutul lunii februarie, în urma demisiei senatorului Pîrvulescu, șefia PNL Teleorman a fost preluată de deputatul Daniel Constantin. Acesta a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, pentru a ne informa despre viitoarele acțiuni ale PNL Teleorman în perioada ce urmează, până la alegerile din 9 iunie.: (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite