Connect with us

Actualitate

Eminescu și „Ziua culturii naționale”, eveniment organizat la Biblioteca din Zimnicea

Published

on

Luceafărul poeziei românești a fost elogiat astăzi la sala de lectură a bibliotecii din orașul Zimnicea.
Acest eveniment a fost creat și organizat de către Școala Miron Radu Paraschivescu împreună cu Biblioteca orașului Zimnicea.

La eveniment au participat 20 de elevi ai clasei a VII-a și profesorul îndrumător Mirela Bubureanu, profesor de limba română.
Evenimentul a constat într-o rememorare a vieții și operei poetului Mihai Eminescu.
Dezbaterile care au avut loc au fost pe tema: ” Eminescu și scoala; Eminescu și biblioteca; Eminescu și cartea; Eminescu ziarist; Eminescu veșnic îndrăgostit.”
Fiecare elev a fost întâmpinat cu câte un volum de poezii ale marelui poet. În cadrul evenimentului au fost prezentate volume din opera poetică de la 1884 până în prezent, trecând de la lumea copiilor până la lumea științifică.
Concilzia finală a fost că Eminescu este poetul abordabil pentru orice vârstă. S-a conturat portretul unui poet mereu actual în pofida celor 130 de ani de la moartea acestuia.

Elevii zimniceni au fost foarte interesați de viata și activitatea poetului, au pus întrebări și s-au edificat în cadrul acestor dezbateri.Ficare elev și-a adus aportul în cadrul acestei mnifestari culturale cu informații și imagini interesante.

Mirela Bubureanu, profesor de limba româna al scolii MRP Zimnicea a spus: “sunt încânată că am fost invitată să particip și să organizez un eveniment IN MEMORIAM MIHAI EMINESCU la Biblioteca orașului Zimnicea. Mulțumesc elevilor care s-au implicat în desfășurarea evenimentului. Regret faptul ca Eminescu, luceafărul literaturii românești este foarte puțin abordat în programa școlară iar elevii știu prea puține lucruri despre viata și opera marelui poet.”

La final s-a făcut o scurtă lectură despre viata și opera poetului Mihai Eminescu.

Marcela Tânțaru

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite