Connect with us

Actualitate

„Eminesciana”, manifestare cultural-artistică dedicată Zilei Culturii Naționale

Published

on

Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, organizează marți, 15 ianuarie 2019, manifestarea cultural-artistică „Eminesciana”, dedicată Zilei Culturii Naționale și care reprezintă un omagiu adus „poetului nepereche” Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 169 de ani.
În deschidere va avea loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură, la care participă artiști din Rusia, Turcia, Bulgaria și România. Totodată, va fi lansat proiectul de poezie și grafică ,,eGrafic”, inițiat de Asociația Centro Pro Arte.
În cuprinsul manifestării, scriitorii teleormăneni Stan V.Cristea, Ana Dobre, Nicoleta Milea și Florin Burtan vor aduce în fața publicului noi abordări și interpretări ale operei eminesciene, precum și aspecte biografice privind legătura cu Teleormanul a lui Mihai Eminescu.
La final, artiști ai Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman vor susține recitaluri de muzică și poezie, inspirate de minunata creație eminesciană.
Evenimentul se va desfășura începând cu ora 15.00, la sala de festivități a Primăriei Municipiului Alexandria.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite