Connect with us

Actualitate

„Eminesciana”, manifestare cultural-artistică dedicată Zilei Culturii Naționale

Published

on

Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, organizează marți, 15 ianuarie 2019, manifestarea cultural-artistică „Eminesciana”, dedicată Zilei Culturii Naționale și care reprezintă un omagiu adus „poetului nepereche” Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 169 de ani.
În deschidere va avea loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură, la care participă artiști din Rusia, Turcia, Bulgaria și România. Totodată, va fi lansat proiectul de poezie și grafică ,,eGrafic”, inițiat de Asociația Centro Pro Arte.
În cuprinsul manifestării, scriitorii teleormăneni Stan V.Cristea, Ana Dobre, Nicoleta Milea și Florin Burtan vor aduce în fața publicului noi abordări și interpretări ale operei eminesciene, precum și aspecte biografice privind legătura cu Teleormanul a lui Mihai Eminescu.
La final, artiști ai Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman vor susține recitaluri de muzică și poezie, inspirate de minunata creație eminesciană.
Evenimentul se va desfășura începând cu ora 15.00, la sala de festivități a Primăriei Municipiului Alexandria.

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite