Connect with us

Actualitate

Educație publică incluzivă, de calitate și gratuită – de la drept la realitate

Published

on

La  Școala Gimnaziala Nr.5 Alexandria  s-au desfășurat azi activități în cadrul Campaniei Globale pentru Educație, o mişcare a societăţii civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educaţiei. Ediția din acest an s-a desfășurat  sub tema  ”Educație publică incluzivă, de calitate și gratuită – de la drept la realitate” .

Sub sloganul ,,Educația mea, Dreptul meu !”, elevii și profesorii  Scolii Gimnaziale Nr.5, Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, Colegiului Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, precum și CCD Teleorman, unități  înscrise  la ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație, inițiată și coordonată la nivel național de Organizația Salvați Copiii cu sprijinul Ministerului Educației, și-au propus să atragă atenția guvernelor și liderilor din întreaga lume asupra faptului că o educație publică de calitate și incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic.

Coordonatorii  activităţilor, prof. Eliza Sotirescu , prof. Mihaela Ciofalcă, Corina Voicu Popescu și prof. Simona Bățăuș, au oferit elevilor un cadru în care să îşi poată exprima opinia cu privire la importanţa educaţiei incluzive şi echitabile încurajând copiii să transmită mesaje autorităților, prin care să le solicite luarea măsurilor necesare astfel educația de calitate, incluzivă și gratuită să se transforme din promisiune în realitate.

Echipa de ambasadori junior și seniori de la Colegiul National Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, scoala candidat EPAS- ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European” , a accentuat necesitatea  sensibilizarii opiniei publice și a factorilor de decizie cu privire la riscul educațional cu care se confruntă importante categorii de copii din România și promovarea unor propuneri/măsuri care să asigure echitatea în educație.

La finalul activităţii, pornind de la cele aflate și discutate în cadrul activităților, elevii au adresat un mesaj autorităţilor autorităților române (în special celor centrale – Parlamentul României și Ministerul Educației Naționale) prin care au solicitat luarea măsurilor necesare pentru ca fiecare copil din România să se poată bucura cu adevărat de accesul la o educaţie publică incluzivă, de calitate şi gratuită.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite