Connect with us

Actualitate

Echipamente RT-PCR pentru testare COVID-19, la Alexandria și Roșiorii de Vede

Published

on

Două echipamente de tip RT- PCR vor ajunge peste câteva zile în județul Teleorman. Echipamentele pentru efectuarea testelor COVID-19 vor fi montate la Alexandria și Rosiorii de Vede.

Unul dintre  echipamentele de tip RT-PCR este pus la dispoziție de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru efectuarea testelor COVID-19, iar spatiul  în care se va amenaja laboratorul este oferit cu titlu gratuit de către o persoană juridică din Alexandria. Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman va asigura personal pentru efectuarea testelor COVID-19 și va demara, de îndată, procedura de achiziționare a kiturilor necesare pentru determinarea noului coronavirus.

Al doilea echipament de tip RT-PCR pentru efectuarea testelor COVID-19 va fi montat la Roșiorii de Vede într-un spațiu pus la dispoziție, cu titlu gratuit, de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman.

Aceste echipamente au fost direcționate către județul Teleorman la inițiativa secretarului general adjunct al guvernului, Cristi Barbu, cu sprijinul premierului Ludovic Orban pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19 pe raza județului Teleorman.

Dacă punem la socoteală si echipamentul de acelasi tip achiziționat de CJ Teleorman ce va fi montat în cladirea fostului laborator al secției boli infectioase Alexandria, foarte curand, Teleormanul va deveni un centru important de testare pentru COVID-19.

Conform raportării la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), astăzi, la ora 14.00, în centrele de carantină erau cazate 197 de persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 23. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 2270.  Tot astăzi au fost raportate 24 de cazuri confirmate cu noul coronavirus in județul Teleorman.

 

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite