Connect with us

Actualitate

Echipa SuperEroi alături de copiii din Botoroaga și Drăgănești Vlașca

Published

on

Pe data de 9 septembrie 2018 fundația Caesar și Echipa SuperEroi împreună cu Matei Dima, actor regizor și cântărețul Ștefan Stan au venit în comuna Botoroaga pentru a fi alături și a susține spiritual copiii ai căror părinți au ales să-și găsească locuri de muncă în străinătate. În sediul Căminului Cultural al localității pus la dispoziție de primarul Mihail Cojocaru, copiii din Botoroaga dar și din comunele învecinate Drăgănești Vlașca și Moșteni s-au adunat cu mic cu mare însoțiți de bunici sau de cunoștințe pentru a primi cadourile și a vedea surprizele pregătite pentru ei. La acest eveniment a fost prezent și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.
Alături de membrii fundației Caesar și de cei 20 de voluntari din echipa SuperEroi copiii au participat la jocuri interactive, numele lor auzindu-se în toată sala: Mă numesc Mihai, am 7 ani. Cand o să fiu mare vreau să devin polițist. Părinții mei sunt plecați în Anglia. Super puterea mea este viteza. ..Mă numesc Roberta și am 10 ani. Când o sa fiu mare vreau să mă fac actriță. Părinții mei sunt plecați în Italia. Super puterea mea este zborul…Numele meu este Andrei și am 14 ani. Părinții mei sunt plecați în Italia. Când voi fi mare vreau să mă fac pompier. Super puterea mea sunt razele x…


Echipa SuperEroi suport emoțional pentru copiii singuri

Echipa SuperEroi organizează seminare în mediul rural, oferind modele de reușită în viață la care participă personalități ale vieții sportive, culturale și profesionale din România împreună cu mentori voluntari. Cu acordul părinților mentorul devine un prieten de nădejde pentru copilul rămas singur acasă, oferindu-i ajutor la teme, suport emoțional și îndrumare.
Părinte copil, acest perpetuum al lumii vii este o combinație indestructibilă fără de care viața nu s-ar putea susține. Orice privire în jur arată această înlănțuire de neseparat de la gâzele din iarbă până la semenii lângă care trăim.
Aceștia din urmă însă, prinși în tumultul unei vieți pe repede înainte caută să rupă această înlănțuire în favoarea unor principii sau valori discutabile. Mirajul străinătății acoperit în bancnote verzi sau albastre a chemat mulți părinți care și-au luat rămas bun, cu lacrimi în ochi de la copiii lor pe care i-au asigurat că bunicul, bunica, mătușa sau unchiul îi vor înlocui cu succes. Și la capăt de drum vor găsi mașinuța electrică, bicicleta sport sau laptopurile pe care le-au visat sau pe care le-au văzut aievea la alți copii ai căror părinți au plecat în străinătate cu mult înaintea părinților lor.
De salutat și de apreciat grija și interesul oamenilor care prin prisma contactului lor cu acest fenomen caută să ajute și să susțină spiritual aceste suflete mici private de căldura sufletelor mari.
Liviana C.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite