Connect with us
Publicitate Electorala

Actualitate

Echipa Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” participă în competiția națională ,,Școli Ambasador ale Parlamentului European”

Published

on

Echipa Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria și-a început drumul în competiția “Școli-ambasador ale Parlamentului European” în noiembrie 2018 prin dorința de a fi cea mai bună școală ambasador a țării.
Ca în orice proiect, s-au constituit etapele de desfășurare, echipa de proiect fiind stabilită în etapa de selecție prin activitatea ,,Fii ambasador, nu spectator în comunitatea ta!”. În urma înființării echipei, cei 15 ambasadori juniori, coordonați de doamna profesor Eliza Sotirescu, au început demararea activităților prin care și-au propus ridicarea nivelului de cunoaștere a Uniunii Europene la nivelul Colegiului Pedagogic, dar și la nivelul comunității. Din echipa de ambasadori seniori mai fac parte și profesoarele Florentina Toma, Aurelia Nedelcuta, Mădălina Calota și Silvia Botez.
Activitatea propriu-zisă cu care au demarat planul de acțiune a fost ,,Ziua Internațională a Drepturilor Omului”, ce a fost marcată pe data de 10 Decembrie 2018 cu o dezbatere pe tema drepturilor universale.
Pentru a se putea impune la niveul societății, ambasadorii juniori au început sesiunea de formare, fiindu-le predate de către profesorii ambasadori seniori cele 6 module: „O scurta istorie a Uniunii Europene”, ,,Tu și Uniunea Europeană “-,,Efecte asupra vieții tale”, ,,Luarea deciziilor”, ,,Europa fără frontiere”, ,,Valorile Europei”, ,,Vocea ta in Europa”, prin care și-au îmbogățit cunoștințele legate de Uniunea Europeană.
Urmatoarea activitate a avut ca scop marcarea unuia dintre cele mai importante evenimente de-a lungul secolelor, respectiv Crăciunul. Astfel, prin activitatea “Christmas Express în Uniunea Europeană” fiecare clasa și-a amenajat sala de clasa specific unei tări membre a U.E., fiindu-le acordate și premiile bine meritate.
O altă dată importantă în istorie este ziua marelui nostru poet, Mihai Eminescu, pe care am valorificat-o prin activitatea: ,,Dor de Eminescu “. În cadrul acesteia, elevii CNPMS au realizat un spectacol de muzică, teatru și poezie, punând în valoare fiecare element semnificativ legat de marele poet.
Deoarece scopul principal al acestui proiect este ridicarea gradului de cunoaștere a Uniunii Europene și de conștientizare a valorilor acesteia, ambasadorii juniori au facut cunoscute toate aceste principii tuturor elevilor din liceu.
Activitatea echipei CNPMS nu s-a încheiat aici. Aceștia au multe idei care sunt gata să fie puse în practică și să fie făcute cunoscute întregii comunități.

Continue Reading
Advertisement Publicitate Electorala
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite