Connect with us

Actualitate

Echipa Bibliotecii județene Marin Preda în vizită de îndrumare la bibliotecile comunale din județ

Published

on

Prin acțiunile sale, biblioteca județeană contribuie la perfecționarea profesională a personalului de specialitate, în scopul dezvoltării de servicii de calitate pentru membrii comunității.
Astfel, miercuri 13 martie 2019, a avut loc o vizită de coordonare metodologică, la următoarele biblioteci: Biblioteca comunală Buzescu, Biblioteca comunală Mavrodin și Biblioteca comunală Călinești.
Echipa Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman, formată din Viorel Fota – manager, Geanina Băețica – bibliotecar metodist și Livia Badea – bibliotecar responsabil Proiecte, Programe, Parteneriate, s-a deplasat la bibliotecile comunale respective pentru acțiuni de îndrumare și consiliere pe diverse probleme profesionale.
Prima vizită a fost făcută la Biblioteca comunală Buzescu, unde bibliotecara Pati Nedelcu ne-a întâmpinat într-un spațiu nou, generos (110m2), reabilitat, din cadrul Căminului Cultural. Prin preocuparea permanentă a bibliotecarei, biblioteca a ajuns să dețină un fond de carte de 9.200 unități de bibliotecă. Prin dezvoltarea serviciilor de bibliotecă, bibliotecara reușește să atragă un număr din ce în ce mai mare de utilizatori, de un real succes bucurându-se programul Îmi fac temele la bibliotecă.
Biblioteca comunală Mavrodin funcționează tot în cadrul Căminului Cultural, punând la dispoziția cititorilor săi, prin grija bibliotecarei Ramona Ionescu, un fond de carte de 6.350 de unități de bibliotecă. În colecțiile bibliotecii, se regăsesc documente din toate domeniile cunoașterii, bibliotecara preocupându-se în mod permanent de dezvoltarea acestora.
De asemenea și Biblioteca comunală Călinești, își are sediul în cadrul Căminului Cultural întru-un spațiu complet reamenajat. Prin implicarea unui bibliotecar la fel de dedicat, Ilie Vasile, reușește să fie în mijlocul comunității prin diversele acțiuni pe care le desfășoară zi de zi și să pună la dispoziția utilizatorilor un fond de carte de 11.175 de unități de bibliotecă. Din dorința de a arăta generațiilor viitoare o parte din istoria locului, bibliotecarul a reușit să amenajeze și un mic muzeu etnografic, în anticamera bibliotecii. Sunt expuse o serie de obiecte care ilustrează tradițiile și viața locuitorilor comunei.
S-au discutat și alte subiecte de interes pentru bibliotecari, respectiv aspecte legate de statistica de bibliotecă, modalități de dezvoltare a colecțiilor, dar și de legislația din domeniu.
În ceea ce privește programul “Biblionet – lumea în biblioteca mea”, implementat la Biblioteca comunală Buzescu și Biblioteca comunală Călinești, acesta s-a încheiat la 01 ianuarie 2017, devenind apoi un serviciu cu acces gratuit la Internet pentru utilizatori. Calculatoarele primite prin donație funcționează, continuând să atragă utilizatori de toate vârstele, care vin fie pentru a-și găsi informațiile necesare, fie pentru a petrece timpul liber într-un mod plăcut.
Cu ocazia acestei întâlniri a fost făcută și o donație de carte (220 de volume) din partea Bibliotecii județene pentru cele trei biblioteci comunale.

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite