Connect with us

Actualitate

Două școli teleormănene au primit Certificatul de Școală eTwinning 2020-2021

Published

on

Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alexandria se alatură celor 2139 școli europene, 77 dintre ele fiind din Romania, carora li s-a acordat in acest an “Certificatul de Scoala eTwinning 2019 – 2020” . Este vorba despre o distinctie care se acordă în urma unui proces de evaluare a institutiilor de învatamant din Europa, în baza activitatii profesorilor care au derulat proiecte la nivel national si european. Scolile care primesc aceasta distinctie sunt recunoscute ca modele de abordare creativa a pedagogiei si a instrumentelor digitale.

Echipa eTwinning din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”,Alexandria, este formată din directorul instituției, prof. Bogdan Alin Doncea, alături de prof.înv.primar Mihaela  Ciofalcă și Corina Voicu Popescu, coordonatori, și de profesorii Gina Groseanu-Lungu, Georgiana Gușă, Narcisa Cristea și Mihaela Nicolescu .  „În doi ani, șase profesori eTwinneri au derulat peste 10  proiecte, obținând certificate de calitate naționale și europene. În acest fel am stimulat utilizarea practicilor inovatoare cu sau fără ajutorul tehnologiei, am promovat principiile învățării bazate pe proiecte, colaborarea și munca în echipă. Performanțele elevilor, ale profesorilor coordonatori și îndrumători, beneficiile dezvoltării de parteneriate cu diverse școli din Uniunea Europeană, premiile și certificatele obținute, participarea la cursuri de formare profesională și conferințe, ne-au îndreptățit să parcurgem cele două etape ale procesului de înscriere și să aplicăm pentru a obține «Certificatul de Școală eTwinning 2020-2021»”, spune profesoara Mihaela Ciofalcă.

Proiectele școlii pe platforma eTwinning continuă și anul acesta printr-un proiect special „Tineri jurnaliști de astăzi – cetățeni digitali responsabili mâine” .Proiectul de parteneriat eTwinning s-a desfășurat în perioada noiembrie 2019 – mai 2020 și a adus împreună elevi din 10 școli și 9 țări partenere . Alături de școlile partenere din programul Erasmus + (Croația, Macedonia de Nord, România , Spaniași Serbia), sunt alte două școli din Turcia și școli din Italia, Cipru și Irlanda care participă la proiectul eTwinning.

În cadrul acestui proiect, toți partenerii au trimis lunar 2 articole din ziarele școlare (digitale sau tipărite). Scopul activităților este ca elevii să-si dezvolte gândirea critică prin scrierea de texte jurnalistice; să fie în măsură să respecte, să protejeze și să aplice drepturile copiilor într-un mediu digital; să încurajeze și să dezvolte competențele interculturale ale elevilor prin faptul că sunt lipsiți de prejudecăți, dezvoltând empatie și fiind mai deschiși la diferite culturi, învățând unii de la alții prin diferite articole jurnalistice din diferite țări și dezvoltându-și competențele folosind o varietate de instrumente digitale. Astfel a luat naștere ziarul digital al școlii, Media gener@tion, unde sunt articole scrise de elevi despre subiecte ca: realizări ale elevilor, ale școlii, problemele locale și diverse subiecte axate pe educația civică și media.

La sfârșitul proiectului, cele mai bune articole au fost  selectate și publicate într-o carte electronică, ca rezultat final al proiectului.  https://shared.kotobee.com/#/book/22220

Activitățile proiectului eTwinning sunt disponibile la acest link: https://twinspace.etwinning.net/100169/home

 

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite