Connect with us

Politica

Discuții între parlamentarii PNL cu premierul Nicolae Ciucă pe tema finanțării proiectelor derulate în Teleorman

Published

on

La solicitarea parlamentarilor PNL Teleorman, deputat Maria Stoian, senator Eugen Pîrvulescu și deputat Ică Florică Calotă, a avut loc o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.
Au fost dezbătute mai multe subiecte ce vizează județul Teleorman, în special  finanțarea proiectelor derulate de unitățile administrativ teritoriale și necesitatea alocării fondurilor necesare investițiilor aflate în derulare.

Totodată, parlamentarii liberali au obținut promisiunea fermă că procedurile legale (licitația în vederea  proiectării și execuției)  pentru drumul expres Alexandria-București vor fi demarate anul viitor.
De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la unele întârzieri în finanțarea și semnarea unor proiecte derulate de administrațiile publice  locale prin PNRR și Anghel Saligny și au primit asigurări că va rezolva această problemă în cel mai scurt timp.

Un alt subiect adus în discuție a fost necesitatea urgentării investițiilor în infrastructura de distribuție a gazelor naturale în Teleorman.
Premierul Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei trei parlamentari liberali că în cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile legale, astfel încât, în cursul anului 2023, aceste proiecte, ce vor fi derulate prin Anghel Saligny, să primească finanțare.

O problemă reală cu care se confruntă în acest moment mai multe unități administrativ teritoriale din județul nostru este stadiul intârziat al proiectului european demarat de S.C. Apa Serv, prin care primăriile ar fi beneficiat de fonduri UE pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, proiect la un pas de a fi pierdut de această societate, din cauza nerespectării etapelor legale care ar fi trebuit parcurse până acum și care ar fi adus beneficii considerabile cetățenilor.

În final, cei trei parlamentari ai PNL Teleorman l-au informat pe președintele Partidului Național Liberal despre situația politică din Teleorman si despre faptul că filiala județeană și-a mărit echipa cu singurul primar USR, Marius Stanciu, ales în 2020 pentru a conduce comuna Drăgănești de Vede.

Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a răspuns invitației lansate de cei trei demnitari și i-a asigurat că în primul trimestru al anului viitor se va deplasa în Teleorman, unde vor fi organizate întâlniri cu membrii Biroului Politic Județean și primarii liberali.

Biroul de presă al PNL Teleorman

Politica

Organizația PNL Roșiorii de Vede, a realizat un mare fâs la alegeri

Published

on

Alegerile s-au încheiat și vitejii se victimizează. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adevărul iese la suprafață în Năsturelu

Published

on

Primarul din Năsturelu ,Dănuț-Florin Cristea se confruntă la nivel de comună cu o problemă. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman alături de echipa sa, și-au depus candidaturile

Published

on

Vineri, 26 aprilie, , Adrian- Ionuț Gâdea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, susținut de colegii din echipa PSD Teleorman. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite