Connect with us

Politica

Discuții între parlamentarii PNL cu premierul Nicolae Ciucă pe tema finanțării proiectelor derulate în Teleorman

Published

on

La solicitarea parlamentarilor PNL Teleorman, deputat Maria Stoian, senator Eugen Pîrvulescu și deputat Ică Florică Calotă, a avut loc o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.
Au fost dezbătute mai multe subiecte ce vizează județul Teleorman, în special  finanțarea proiectelor derulate de unitățile administrativ teritoriale și necesitatea alocării fondurilor necesare investițiilor aflate în derulare.

Totodată, parlamentarii liberali au obținut promisiunea fermă că procedurile legale (licitația în vederea  proiectării și execuției)  pentru drumul expres Alexandria-București vor fi demarate anul viitor.
De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la unele întârzieri în finanțarea și semnarea unor proiecte derulate de administrațiile publice  locale prin PNRR și Anghel Saligny și au primit asigurări că va rezolva această problemă în cel mai scurt timp.

Un alt subiect adus în discuție a fost necesitatea urgentării investițiilor în infrastructura de distribuție a gazelor naturale în Teleorman.
Premierul Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei trei parlamentari liberali că în cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile legale, astfel încât, în cursul anului 2023, aceste proiecte, ce vor fi derulate prin Anghel Saligny, să primească finanțare.

O problemă reală cu care se confruntă în acest moment mai multe unități administrativ teritoriale din județul nostru este stadiul intârziat al proiectului european demarat de S.C. Apa Serv, prin care primăriile ar fi beneficiat de fonduri UE pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, proiect la un pas de a fi pierdut de această societate, din cauza nerespectării etapelor legale care ar fi trebuit parcurse până acum și care ar fi adus beneficii considerabile cetățenilor.

În final, cei trei parlamentari ai PNL Teleorman l-au informat pe președintele Partidului Național Liberal despre situația politică din Teleorman si despre faptul că filiala județeană și-a mărit echipa cu singurul primar USR, Marius Stanciu, ales în 2020 pentru a conduce comuna Drăgănești de Vede.

Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a răspuns invitației lansate de cei trei demnitari și i-a asigurat că în primul trimestru al anului viitor se va deplasa în Teleorman, unde vor fi organizate întâlniri cu membrii Biroului Politic Județean și primarii liberali.

Biroul de presă al PNL Teleorman

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

Vera Mitran va fi numită prefect de Teleorman

Published

on

PNL Teleorman, a ales cine îl va înlocui în funcția de prefect pe Haralambie Epure.

(mai mult…)

Continue Reading

PNL

,,Din păcate, din cauza corupției și a incompetenței unora, județul bate pasul pe loc de 34 de ani.,,- interviu cu președintele interimar al PNL Teleorman

Published

on

La începutul lunii februarie, în urma demisiei senatorului Pîrvulescu, șefia PNL Teleorman a fost preluată de deputatul Daniel Constantin. Acesta a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, pentru a ne informa despre viitoarele acțiuni ale PNL Teleorman în perioada ce urmează, până la alegerile din 9 iunie.: (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite