Connect with us

Actualitate

Dezinfecție în blocurile din Roșiori unde locuiesc cadrele medicale infectate cu coronavirus

Published

on

Mai multe scări de bloc din Roșiorii de Vede au fost dezinfectate cu substanțe biocide după ce cadrele medicale infectate cu coronavirus de la secția boli infecțioase au fost luate de la domiciliu și internate.

Cele 13 cadre medicale de la Spitalul Caritas, 12 de la secția boli infecțioase și una de la laborator au fost testate pentru COVID-19 și până la comunicarea rezultatelor au stat acasă. Teoretic, erau în izolare la domiciliu, practic, unele s-au plimbat prin oraș, au fost la cumpărături, dar nimeni dintre cei care le-au văzut nu știau că trebuie să stea acasă. Din informațiile noastre, acestea au fost chemate la spital pentru recoltarea de probe în urma confirmării ca testul COVID-19 al asistentei șefe de la secția boli infecțioase este pozitiv. După recoltarea probelor, cadrele medicale au fost trimise în izolare la domiciliu, deși inițial a existat si varianta izolării lor intr-o sectie a spitalului.

Pentru siguranța locatarilor, Primăria Roșiorii de Vede a apelat la o firmă specializată care să facă dezinfecția în blocurile unde locuiesc asistentele și infirmierele infectate. La ancheta epidemiologică au fost identificate și alte cadre medicale ce au avut contact direct cu cele infectate, dar pentru acestea s-a luat măsura izolarii într-un spațiu de cazare pus la dispoziție de autoritățile locale.

Situația de la Spitalul Caritas unde mai multe cadre medicale s-au infectat cu COVID-19 a dus la schimbarea conducerii. Managerul spitalului, Lucian Alexe a fost demis, iar în  locul său a fost numită doctorița Valentina Robu, care până acum a ocupat funcția de director medical la Spitalul Turnu Măgurele.

 

T.C.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite