Connect with us

Actualitate

Despre Romeo și Julieta în cotidian, cu elevii Colegiului Național Anastasescu

Published

on

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiorii de Vede și Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede a organizat atelierul de dezvoltare personală „Romeo și Julieta în cotidian!”.
Pornind de la cunoscuta operă „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, elevi din clasa a XI-a ai Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede, pe parcursul a două ore, au fost puși în diferite ipostaze ale cunoscuților eroi, prin intermediul unor scurte exerciții individuale sau de grup, de ghidul Geanina Burcea, bibliotecar formator la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman.


Atelierul a avut ca scop facilitarea dezvoltării personale, oferind un cadru pentru dobândirea de cunoștințe și instrumente practice, aplicabile în viața cotidiană, pentru o mai bună gestionare a energiei și creșterea echilibrului interior, cunoașterea mecanismelor comportamentale cotidiene, informarea despre noțiuni precum percepție și adevăr, despre rațiune și ego, despre seducție și manipulare, despre vis și realitate, despre empatie și intimitate, despre maternitate și angajament, despre greșelile EI și greșelile LUI, despre agonie și extaz, despre echilibrul în cuplul modern, posibil câmp de luptă.
Bibliotecara a precizat că dezvoltarea personală reprezintă schimbarea în bine a fiecăruia, schimbarea efectivă a atitudinii concretizată prin ridicarea calității vieții, iar atelierul a propus informații ce pot contribui la soluționarea conflictului, la o lume mai bună, având în vedere că viitorul omenirii depinde de calitatea relațiilor dintre cele două sexe în toate direcțiile ei.
Atelierul de dezvoltare personală este un serviciu oferit utilizatorilor de Biblioteca Județeană “Marin Preda” și a fost propus de filiala Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România pentru Premiile anuale acordate pentru 2018 de asociație la categoria Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă.

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite