Connect with us

Actualitate

Deputații au aprobat un proiect de lege care facilitează accesului la finanțare prin Compania Națională de Investiții.

Published

on

În Camera Deputaților a fost aprobat un proiect de lege care vizează activitatea Companiei Naționale de Investiții. Deputatul PNL, Costel Barbu, spune ca adoptarea noii legi reprezinta un pas important în strategia de creștere a accesului la finanțare prin Compania Națională de Investiții.

“Am adoptat, astăzi, în Camera Deputaților, for decizional, proiectul de lege prin care se aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 95/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții ”C.N.I.” – S.A., asigurând, astfel, cadrul legal pentru diversificarea programelor derulate și facilitarea accesului beneficiarilor la finanțare.

Cele mai importante modificări aduse:
• C.N.I. va implementa proiecte/programe finanțate din fonduri europene în cadrul programelor operaționale:
o Programul Operațional Infrastructură Mare,
o Programul Operațional Competitivitate,
o Programul Operațional Regional.
• se vor putea realiza investiții pentru învățământul preuniversitar şi universitar (construire, consolidare, modernizare și dotare) prin redenumirea Subprogramului ”Instituții de învăţământ superior de stat” în ”Unități și instituţii de învățământ de stat”;
• se vor putea realiza investiții în unități sanitare pentru mediul urban și mediul rural, prin redenumirea Subprogramului ”Unități sanitare din mediul urban” în ”Unități sanitare”;
• în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, au fost create noi Subprograme:
o ”Drumuri de interes local şi drumuri de interes județean (construire, reabilitare, modernizare).
o ”Fose septice, microstații de epurare şi sisteme de alimentare cu apă”, care permite extinderea investițiilor în sectorul colectării, epurării apelor uzate și al sistemelor de alimentare cu apă în zonele lipsite de aceste facilități.
• eficientizarea evidenței solicitărilor pentru realizarea de obiective de interes public sau social din domeniul construcțiilor, prin unificarea acestora în cadrul Subprogramului ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor”, respectându-se, în felul acesta, aceleași reguli și proceduri. C.N.I. va întocmi o listă-sinteză a obiectivelor de investiții propuse a fi finanţate, care va fi aprobată prin Ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei”, declara deputatul de Teleorman, Costel Barbu.

CNI are proiecte de investiții în toată țara, multe dintre acestea fiind în derulare și în județul Teleorman, altele au fost deja finalizate.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite