Educatie
Debut de an școlar în Teleorman. Cele mai multe unități de învățământ au optat pentru participarea zilnică la cursuri
Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a avizat propunerile din partea consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ din județul Teleorman privind scenariile de funcționare în debutul anului școlar 2020-2021, conform prevederilor ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării nr. 5487/ 31.08.2020, privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.
Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori. Scenariul verde înseamnă că incidența cazurilor într-o localitate este sub 1 la mia de locuitori, iar galben peste unu la mia de locuitori. În Teleorman, majoritatea localităților sunt în scenariul I, cel verde cu o incidență a cazurilor sub 1 la 1000 de locuitori. Situația unităților de învățământ din județul Teleorman este următoarea:
Scenariul 1, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru 89 de unități de învățământ din județ.
Scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru un număr de 43 de unități de învățământ din județ.
Scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online, a fost avizat pentru un număr de 9 unități de învățământ pentru o perioadă determinată. Aceste unități de învățământ sunt: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman, Clubul Copiilor Zimnicea, Grădinița cu program prelungit nr. 4 Alexandria, Grădinița cu program prelungit nr. 7 Alexandria, Școala Gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria și Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele.
Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.
Actualitate
Festivalul Ideo Ideis Alexandria- 19 ani de mișcare socială și artistică în procesul de revitalizare urbană
Ediția cu numărul 19 a Festivalului Ideo Ideis se desfășoară la Alexandria între 1 și 8 august 2024 și are drept temă un mesaj de încurajare a tinerilor în fața presiunii din partea societății: (mai mult…)
Actualitate
Șaizeci de elevi din Municipiul Alexandria au pornit în tabăra educațională organizată de Primăria Alexandria, prin proiectul ”Tu știi ce mănânci?”
Șaizeci de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” și Școlii Gimnaziale nr. 7 din Municipiul Alexandria, implicați în derularea proiectului ”Tu știi ce mănânci?”, au pornit într-o tabără educațională spre Slănic-Moldova, în perioada 1-6 august.
Tematica activităților educaționale are la bază principii, ca: promovarea unui stil de viață sănătos, descoperirea naturii și elementelor sale benefice dezvoltării armonioase a corpului și minții.
Prin urmare, vă aducem la cunoștință principalele activități educaționale propuse:
– vizite în natură la obiectivele turistice din zonă;
– jocuri și competiții cu probe, pe echipe, extrem de distractive și amuzante, bazate pe interacțiuni fizice, cooperare și spontaneitate;
– sesiuni de înviorare, gimnastică energetică și stretching;
– exercițiul tăcerii;
– activități educaționale despre nutriție și viață sănătoasă;
– relaxare, sănătate, cunoaștere – Salina Târgu Ocna;
– relaxare, sănătate, distracție – Ștandul cu apă sărată Târgu Ocna;
– drumeție la izvoarele minerale și prezentarea proprietăților curative ale acestora;
– experiențe culinare din bucătăria moldovenească, cu produse locale tradiționale, respectând principiile de bază ale unei alimentații sănătoase.
Astfel, 60 de copii vor continua, prin jocuri interactive, drumeții și relaxare, un program care îmbină armonios toate cerințele proiectului aflat în derulare, având ca obiective principale următoarele:
– relaxarea mentală și diminuarea stresului;
– schimbarea de atitudine și îmbunătățirea comunicării;
– creșterea tonusului psihic și a condiției fizice;
– creșterea energiei și a capacității vitale;
– detoxifierea corpului și minții;
– formarea unor deprinderi sănătoase.
Cultura
Spectacol de muzică și trăiri la Roșiorii de Vede
La Teatrul de vară din Roșiorii de Vede, marți 23 iulie, o seară obișnuită de vară toridă se va transforma intr-un adevărat spectacol de muzică și trăiri. (mai mult…)
-
Alegeri 2024o săptămână ago
Primarul din Drăgănești Vlașca, Ciprian Ciuperceanu candidează pentru Senatul României
-
Alegeri 20244 săptămâni ago
S-a validat lista candidaților PNL Teleorman pentru alegerile parlamentare
-
Alegeri 20244 săptămâni ago
PSD Teleorman și- a prezentat candidații pentru Parlament Pe listă se află un primar teleormănean
-
Alegeri 20242 săptămâni ago
Parlamentarul Costel Barbu face un anunț- Teleormanul va fi traversat de autostradă
-
Actualitate2 săptămâni ago
,,TELEORMAN AGROFEST,, – o nouă ediție la ALEXANDRIA
-
Politica2 săptămâni ago
Daniel Constantin- ,,Stop sărăciei în Teleorman! PNL aduce soluții concrete pentru dezvoltare economică!,,
-
Alegeri 2024o săptămână ago
Pentru Senatul României, din partea PNL- candidat COSTEL BARBU
-
Alegeri 20244 săptămâni ago
Liberalul Costel Barbu este singurul candidat teleormănean pe loc eligibil pentru Parlament