Connect with us

Actualitate

Cursa împrumuturilor continuă

Published

on

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a reînceput sarabanda îndatorărilor, în debutul acestei săptămâni, cu un nou împrumut, în valoare de 706,5 milioane de lei, de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat, tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 50 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,294 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în iulie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Întrebarea logică și firească este cât va mai dura pofta împrumuturilor care e departe de a se reflecta în creșterea reală a economiei, ci doar în stimularea artificială a consumului, pe fondul deprecierii monedei naționale și a scăderii puterii de cumpărare cauzată, în principal, de rata inflației.

Iată de ce trebuie să punem punct acestui jaf prin îndatorarea nesăbuită a statului, pe termen mediu, și implicit, prin îndatorarea românilor.

Încă o dată această coaliție a risipei PSD-ALDE confirmă, de fapt, că singura sa politică de dezvoltare economică este bazată pe zicala „ după noi, potopul!”, la umbra echității sociale susținute prin măsuri populiste, care doar vor distruge economia țării, pe termen.lung.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite