Connect with us

Actualitate

Cristi Barbu- “Guvernul liberal continuă programul de dezvoltare a României”

Published

on

Guvernul liberal continuă programul de dezvoltare a României prin alocarea fondurilor necesare pentru finalizarea proiectelor începute pe parcursul anului 2020.

Executivul a aprobat, în ultima ședință, câteva hotărâri prin care se realocă resurse de la fondul de rezervă al Guvernului spre zonele economice cu impact semnificativ asupra sănătății, confortului și siguranței oamenilor.

Astfel, Ministerul Sănătății a primit 45.405.000 de lei pentru a achiziţiona medicamente necesare în tratamentul bolnavilor COVID-19. Războiul cu acest virus este departe de a se termina și fiecare zi înseamnă noi eforturi pentru a mai câștiga o luptă.

Au fost alocați bani – 41,3 milioane de lei – pentru a asigura continuitatea în furnizarea energiei termice pe perioada de iarnă populației din București, Oradea și Timișoara. Sistemele centralizate de asigurare a energiei termice sunt grav afectate de pierderile induse pe circuitul producție – transport – distribuție – furnizare, iar sumele alocate vor asigura fie plata subvenției fie acoperirea acestor pierderi pe perioada sezonului rece 2020-2021.

S-au alocat 876 de milioane de lei administrațiilor locale, care au nevoie de fonduri pentru finanțarea cheltuielilor necesare activității de asistență socială și de protecție a copilului pentru luna noiembrie, dar și pentru a-și putea desfășura activitatea până la finalul anului.

Nu în ultimul rând, 5 aeroporturi regionale în subordinea consiliilor județene Cluj, Iași, Sibiu, Craiova, Bacău au primit bani – 20,72 de milioane de lei – pentru compensarea pierderilor înregistrate în martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, așa cum s-a întâmplat pe tot parcursul anului 2020, toxicitatea PSD continuă, chiar dacă românii au dat clar un semnal în 6 decembrie care sancționează fără echivoc derapajele social-democraților de la realitatea economică a României.

Este jenantă atitudinea liderului PSD, Marcel Ciolacu, și, totodată, nefondată. Însă, când toate ușile ți se închid și nimeni nu mai vrea să colaboreze cu tine, recurgi la acțiuni și amenințări disperate, fără să conteze că cei care pierd sunt românii!

Fondul de rezervă al Guvernului a fost suplimentat cu economii pe care toate ministerele le-au făcut în execuţia bugetară, iar aceşti bani au fost alocaţi mai departe acolo unde este nevoie de ei.

Acuzele copilărești ale lui Marcel Ciolacu confirmă, de fapt, obiceiurile practicate de guvernele PSD, care au lăsat fără investiții stringente nepermis de multe primării, favorizând doar oamenii de casă ai partidului. Dovadă, starea jalnică a infrastructurii de transport, a spitalelor, a unităților educaționale.

Pentru #PNL contează doar oamenii și nevoile lor.

#ConteazăDoarOamenii
#DezvoltămRomâniaLocalitateCuLocalitate

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite