Connect with us

Actualitate

Costel Barbu, deputat PNL-“Bugetul pe 2021 va fi susținut în Parlamentul României în forma transmisă de Guvernul Florin Cîțu”

Published

on

Bugetul pe 2021 este un buget al investițiilor, un buget care va asigura redresarea economiei naționale în urma pandemiei și continuarea programului de investiții publice masive, demarat, încă de anul trecut, de Guvernul #PNL.

Prin proiectul de buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții sunt preconizate la 61,4 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 5,5% in PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020, când guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a alocat pentru investiții cu 9,5 de miliarde de lei mai mult decât guvernele PSD în 2019.

Viziunea liberală de anul trecut a oferit României șansa evitării recesiunii tehnice, cu o contracție economică de doar 3,9% față de media europeană de 4,8%, Guvernul Orban fiind singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor într-un an în care pandemia a paralizat, practic, economii mult mai dezvoltate, și nu a impus un nou lockdown economic în toamnă, așa cum s-a întâmplat în alte țări.

Continuând cu aceeași viziune vom respecta toate înțelegerile pe care România le are cu partenerii săi din Uniunea Europeană, vom reuși echilibrarea graduală a bugetului, astfel încât, să scădem deficitul sub procentul de 3% din PIB, conform tratatului Uniunii Europene, într-un orizont de timp rezonabil, și vom pune bazele relansării economice sustenabile.

Orice intervenție pe construcția lui, ar afecta grav tot angrenajul care pune în mișcare motoarele de dezvoltare economică: investiții, creșterea absorbției de fonduri europene și susținerea dezvoltării mediului privat.

Cred că a fost timp suficient pentru depunerea unor propuneri de îmbunătățire a lui. Acum, suntem în linie dreaptă pentru adoptarea lui în Parlamentul României și el va fi susținut în forma transmisă de Guvern.

#GuvernareResponsabilă
#Buget2021
#RelansareEconomică
#InvestițiiPubliceMasive

Costel Barbu, deputat PNL Teleorman

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite