Connect with us

Actualitate

Copiii din Teleorman vor primi din nou lapte, corn și mere

Published

on

Consiliul județean Teleorman a finalizat procedura de atribuire a contractului de achiziție a fructelor, produselor lactate și de panificație abia în luna mai 2019. Dacă până acum procedurile au durat foarte mult și copiii din Teleorman  nu au beneficiat în anul școlar 2018-2019 de “Programul pentru școli al României”, CJ susține că a rezolvat aceasta problema și în următorii patru ani nu vor mai fi întarzieri sau întreruperi la furnizarea suplimentului alimentar acordat preșcolarilor și școlarilor mici.

Pentru că s-a pierdut un an cu procedura de atribuire, iar acordul cadru pentru furnizarea produselor în unitățile de învățământ are o durata de 48 de luni a fost nevoie de o nouă hotărâre de consiliu județean pentru extinderea programului în anul școlar 2022-2023, aprobarea listei cu produse lactate, de panificație, fructe și a măsurilor educative propuse pentru implementare în institutțile școlare.

Hotărârea a fost adoptată în ultima ședință ordinară a Consiliului județean Teleorman, iar președintele Dănuț Cristescu a dat asigurări că timp de patru ani nu vor mai fi probleme în derularea acestui program. Au existat discuții și despre posibilitatea folosirii sumelor alocate pentru anul școlar 2018-2019 la achiziționarea altor produse utile copiilor cum ar fi rechizitele sau îmbrăcăminte, dar din punct de vedere legal este imposibil ca banii să fie folosiți în alte scopuri, chiar dacă beneficiari sunt tot copiii.

Cert este că odată finalizată licitația, copii vor beneficia de suplimentul alimentar din prima zi de școală, urmând ca anual să fie actualizate prețurile acestor produse prin act adițional.

T.C.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite