Connect with us

Actualitate

Conferință de lansare a proiectului de reabilitare termică a Spitalului Caritas

Published

on

Astăzi a avut loc, la Casa municipală de cultură din Roșiorii de Vede, conferința de lansare a proiectului “Durabilitate.Eficiență.Sănătate- Reabilitarea termică a Spitalului Caritas, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 3.- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1- Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din resurse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Contractele de finanțare și cofinanțare au fost semnate la sfârșitul lunii mai. Valoarea totală a investiției este de 13.351.446 lei din care, 85% sunt cheltuieli eligibile nerambursabile finanțate din FEDR, 13% reprezintă cofinanțarea de la Ministerul Dezvoltării, iar 2% sunt asigurați din bugetul local.

Investiția presupune termoizolarea fațadelor clădirii cu polistiren expandat rezistent la foc, termoizolarea plăcilor de la ultimul etaj și de peste subsol cu vată minerală, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării PVC și geamuri de tip tripan, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele eficiente cu led, înlocuirea caloriferelor, realizarea unui sistem de ventilație, montarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, înlocuirea învelitoarei cu tablă nouă, repararea sistemului de colectare ape pluviale.

La conferința de lansare a proiectului au fost prezenți și medici de la Spitalul Caritas, iar doctorița Maria Hapău a ținut să atragă atenția  asupra problemelor existente în subsolul clădirii. Medicul neurolog le-a cerut reprezentanților municipalității să ia măsuri urgente și în ceea ce privește subsolul clădirii unde sunt țevi sparte, este apă și mizerie. Chiar dacă aceste reparații nu pot fi cuprinse în cadrul proiectului, Primăria trebuie să facă un efort și să rezolve aceste deficiențe.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, între 28 mai 2019 și 31 decembrie 2020, iar valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată din fonduri europene este de 11.348.729 lei.

T.C.

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite