Connect with us

Actualitate

Conferință de lansare a proiectului de reabilitare termică a Spitalului Caritas

Published

on

Astăzi a avut loc, la Casa municipală de cultură din Roșiorii de Vede, conferința de lansare a proiectului “Durabilitate.Eficiență.Sănătate- Reabilitarea termică a Spitalului Caritas, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 3.- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1- Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din resurse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Contractele de finanțare și cofinanțare au fost semnate la sfârșitul lunii mai. Valoarea totală a investiției este de 13.351.446 lei din care, 85% sunt cheltuieli eligibile nerambursabile finanțate din FEDR, 13% reprezintă cofinanțarea de la Ministerul Dezvoltării, iar 2% sunt asigurați din bugetul local.

Investiția presupune termoizolarea fațadelor clădirii cu polistiren expandat rezistent la foc, termoizolarea plăcilor de la ultimul etaj și de peste subsol cu vată minerală, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării PVC și geamuri de tip tripan, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele eficiente cu led, înlocuirea caloriferelor, realizarea unui sistem de ventilație, montarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, înlocuirea învelitoarei cu tablă nouă, repararea sistemului de colectare ape pluviale.

La conferința de lansare a proiectului au fost prezenți și medici de la Spitalul Caritas, iar doctorița Maria Hapău a ținut să atragă atenția  asupra problemelor existente în subsolul clădirii. Medicul neurolog le-a cerut reprezentanților municipalității să ia măsuri urgente și în ceea ce privește subsolul clădirii unde sunt țevi sparte, este apă și mizerie. Chiar dacă aceste reparații nu pot fi cuprinse în cadrul proiectului, Primăria trebuie să facă un efort și să rezolve aceste deficiențe.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, între 28 mai 2019 și 31 decembrie 2020, iar valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată din fonduri europene este de 11.348.729 lei.

T.C.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite