Connect with us

Actualitate

Comunicat de presă PNL- S-a decis taxarea drastică a pensiilor speciale

Published

on

Zi istorică pentru România. Pensiile speciale au fost taxate drastic de parlamentari, prin vot covârșitor, în situația în care eliminarea acestora a fost respinsă la Curtea Constituțională.

Proiectul legislativ privind impozitarea pensiilor speciale, cu 85 la sută, a fost adoptat, joi, 18 iunie, în Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, cu  307 voturi “pentru” și numai un vot împotrivă.

Potrivit proiectului de lege adoptat în Parlament, impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensionari “speciali”, inclusiv  pentru magistrați, polițiști, militari și parlamentari.

Președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, spune că a votat PENTRU taxarea drastică a pensiilor speciale destinate și parlamentarilor, întrucât, potrivit acestuia, măsura se impunea pentru a se diminua inechitățile sociale, atât de evidente.

Totodată, senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu, consideră că Parlamentul a decis ceea ce era normal, firesc și oportun, ceea ce electoratul aștepta de la clasa politică, și îndeosebi de la PNL, și-anume să primeze principiul contributivității, respectându-se, astfel, și decizia CCR.

Prin adoptarea acestui proiect legislativ, PNL a demonstrat, încă o dată, că promisiunile nu sunt vorbe goale, astfel încât proiectul recent adoptat în Parlament va ajunge pe masa președintelui României, spre promulgare.

 Biroul de Comunicare al PNL Teleorman

 

 

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite