Connect with us

Actualitate

Colegiul Național „Anastasescu” a participat la două activităţi de învăţare din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli „Digital teaching in natural scientific subjects” derulat prin Programul Erasmus +

Published

on

Elevii şi profesorii Colegiului National „Anastasescu” au participat în perioada 18 – 24 Noiembrie 2018 şi în perioada 10 – 16 Martie 2019 la două dintre activităţile de învăţare din cadrul proiectului de parteneriat strategic pentru susţinerea de bune practici in domeniul şcolar, Digital teaching in natural scientific subjects, proiect finantat din fondurile aferente Programului Erasmus +, Actiunea Cheie 2 –Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici.
Cele două activităţi de învăţare s-au desfăşurat în Suedia, localitatea Lund, la liceul NTI Gymnasiet Lund şi în Portugalia, în localitatea Loulé, la liceul Ecola Secundaria de Loulé.
La aceste două întalniri, Colegiul Naţional “Anastasescu” a fost reprezentat de două echipe. Astfel, în Suedia au participat elevii Ştefan Alexandra, Vişinică Felix şi Pîrvu Daniel, însoţiţi de profesorii Șerban Răceanu şi Paul Enache. În Prtugalia au participat elevii Popa Sorana, Vincz Andrei şi Letcanu Adelin, însoţiţi de profesorii Alina Savu şi Florinel Bişag.

Activităţile desfăşurate în Suedia şi Portugalia de către elevii Colegiului “Anastasescu” au constat în prezentarea de aplicaţii pentru telefonul mobil create de elevi,aplicaţii care prezintă într-un format atractiv programa la disciplina fizică,tradusă şi în limba engleză şi o altă aplicaţie însoţită de teste care ne prezinta intr-o manieră dinamică,mai multe lecţii de geografie. La ambele activităţi, elevii au prezentat dispositive de tip Arduino. La fiecare dintre activităţile acestea,elevii au prezentat şi o serie de experimente practice, din sfera disciplinelor fizică şi geografie. In cadrul workshop-urilor desfăşurate la această întâlnire, fiecare echipă reprezentând ţările implicate în proiect şi-a prezentat produsele,elevii din diferite ţari învăţând lucruri noi şi utile în domeniul informaticii, dar şi al fizicii şi geografiei.
Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în perioada 28 Aprilie – 04 Mai 2019 şi se va desfăşura în Republica Cehă, în localitatea Stare Mesto.

Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusiva a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații
Coordonator proiect,
Alina Savu

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite