Connect with us

Actualitate

CJ Teleorman face precizări despre modernizarea DJ 506, Scurtu Mare – Negreni

Published

on

Președintele Consiliului județean Teleorman, Dănut Cristescu a transmis, astăzi, un comunicat de presă în care face precizări privind modernizarea DJ 506, tronsonul cuprins între Scurtu Mare și Negreni. Reacția vine în urma informațiilor apărute în spațiul public despre o presupusă fraudă din bani publici. Deși ziarul nostru nu a abordat acest subiect, pentru o informare corectă a cititorilor vom reda integral textul transmis și semnat de președintele CJ Teleorman.

 

“În urma unor știri și informații apărute în presă în data de 28 ianuarie 2019, ca și pe unele site-uri și social media, Consiliul Județean Teleorman are obligația să dezmintă informațiile neadevărate cuprinse în materialele respective, informații care reflectă o interpretare pur personală și deformată a realității din partea jurnaliștilor respectivi.
Materialele de presă apărute induc ideea că prioritatea de modernizare a infrastructurii rutiere a județului Teleorman s-ar realiza prin favorizarea unei anumite firme din județul Teleorman, referindu-se la lucrările de modernizare a „drumurilor județene 506 și 701” ca la o „fraudă”, „drum furat” și „tun din bani publici”.
Cu privire la aceste aspecte, Consiliul Județean Teleorman dorește să facă unele precizări și clarificări.
În calitate de administrator al drumurilor județene din Teleorman, Consiliul Județean a organizat licitație pentru lucrările de modernizare a DJ 506, tronsonul cuprins între localitățile Scurtu Mare și Negreni.
În prezent, acest tronson de drum este pietruit și nu a fost supus până acum lucrărilor de modernizare. Prin urmare, se naște o întrebare firească: cum este posibil ca un drum în care nu s-au făcut investiții să facă obiectul unor investigații privind cheltuirea fondurilor europene, așa cum a speculat o parte a presei?
Proiectul ,,Modernizare DJ 506 Scurtu Mare – Negreni, km 87+000 – 94+160 (7,160 km)” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020.
Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, a încheiat următoarele contracte:
– Contractul de finanțare nr. 130 din 20.10.2017 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în valoare de 15.488.052,00 lei (cu TVA), prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în perioada 2017-2020;
În data de 11.07.2018 a fost publicat anunțul de participare simplificat pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare DJ 506 Scurtu Mare (DJ 701) – Negreni, km 87+000 – 94+160 (7,160 km)”.
Anunțul de atribuire la procedura simplificată pentru obiectivul menționat a fost publicat în data de 23.01.2019, iar potrivit acestuia valoarea totală a achiziției este 10.351.298,65 lei (fără TVA). Potrivit Contractului de lucrări nr. 2 din 11.01.2019 a fost emis ordin de începere pentru prestarea serviciilor de proiectare.
În consecință, lucrările de modernizare propuse a se realiza pe DJ 506, între km 87+000 și km 94+160, vor conduce la îmbunătățirea substanțială a condițiilor de circulație și a fluenței traficului și vor influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental cât și din punct de vedere socio-economic.
Dacă lucrările de modernizare a unui sector de drum județan înseamnă pentru unii jurnaliști numai “fraudă”, “drum furat” si “tunuri”, pentru câteva mii de oameni care s-au născut și locuiesc în satele din zonă înseamnă un drum care le oferă siguranță și condiții civilizate de trafic.


Consiliul Județean Teleorman își exprimă speranța ca, în viitor, pentru asigurarea unei informări corecte și obiective, jurnaliștii care au vehiculat informații false, denigratoare, cu privire la activitatea Consiliul Județean Teleorman vor solicita și punctul de vedere al instituției noastre și se vor documenta înainte de publicarea materialelor, după cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului, elaborat de Convenția Organizațiilor de Media. Astfel, vor fi evitate erorile de informare sau de interpretare a informațiilor.”

Cu riscul de a – l ofensa și mai tare pe șeful Consiliului județean Teleorman, nu putem să trecem cu vederea că singură informație la care nu face referire și pe care nu o contestă Dănuț Cristescu este aceea că  firma Teldrum a câștigat licitația. Mai greu de înțeles este cum reușește o firmă aflată în insolvență să câștige licitații pe bandă rulantă ???

Joi, în ședința Consiliului județean Teleorman va fi aprobat devizul general actualizat pentru acest obiectiv de investiții.

 

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite