Connect with us
Publicitate Electorala

Eveniment

Ceremonie restânsă în memoria eroilor roșioreni

Published

on

În fiecare an, ziua de 22 decembrie este dedicată Eroilor Revoluției, iar roșiorenii au și ei eroii lor care și-au dat viața pentru libertate și democratie.În memoria lor , la 31 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 , la Monumentul din Parcul central a avut loc ceremonia de comemorare, de această dată, într-un cadru restrâns respectând măsurile de protecție și distanțare fizică. Pe o placă de marmură sunt scrise numele eroilor roșioreni, ca mărturie a sacrificiului suprem, O slujba de pomenire pentru sufletele lor a fost oficiata de parintele protoiereu, Mircea Ionescu care l-a avut alaturi doar pe parintele Emil Cristea de la Catedrala Sfantul Teodor din Roșiori de Vede.

În semn de recunoștință pentru curajul lor dus până la sacrificiu, au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea autorităților locale, instituțiilor de învățământ și a partidelor politice.

T.C.

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Guvernul a adoptat calendarul electoral din 9 iunie 2024

Published

on

Cei cu vize de flotant de 6 luni, trebuie să solicite primarului, înscrierea în Registrul electoral, cu 45 de zile înainte de 9 iunie.
Conform calendarului aprobat luni, de către executiv, pe 12 martie începe perioada electorală. Cel târziu pe data de 16 martie 2024 vor fi desemnați judecătorii din BEC și va fi stabilit modelul listei electorale permanente, a celei speciale, a celei suplimentare și a modelului buletinului de vot. În data de 19 martie începe perioada de depunere la BEC a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European. Cel mai târziu în data de 21 martie vor fi stabilite modelul ștampilelor și modelul timbrului autocolant. Cel mai târziu până la data de 10 aprilie, se vor depune cererile de înscriere în listele electorale speciale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, adică cetățenii cu drept de vot ai statelor membre UE, altele decât România, care au domiciliul sau reședința în România.
Până pe data de 15 aprilie, vor fi desemnați președinții birourilor electorale de circumscripție și locțiitorii acestora. 25 aprilie este data când se va încheia perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale. Cetățenii cu drept de vot care și-au stabilit reședința de mai mult de 6 luni înaintea datei scrutinului, vor depune la primar, cu 45 de zile inaintea datei scrutinului, adică pe 25 aprilie, solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reședință.
Data de 30 aprilie este data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.
În data de 10 mai va începe campania electorală și se va încheia pe 8 iunie la ora 7.00.
Procesul de votare va începe pe 9 iunie la ora 7.00 și se va încheia la ora 22.00.

Continue Reading

Cele mai citite