Actualitate
Centenarul Marii Uniri la Zimnicea
Eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri și a marcării încheierii Primului Război Mondial – Simpozion județean, intitulat ” Memoria trecutului . File de istorie locală. Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial – Centenarul Marii Uniri ”
Manifestările au debutat la Cimitirul Eroilor din curtea Catedralei „Sf. Împărați Constantin și Elena” din orașul Zimnicea, unde urmașii eroilor, funcționarii primăriei, reprezentanți ai instituțiilor de cultură la nivel județean, primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu și Dănuț Cristescu președintele CJ Teleorman au fost prezenți.
Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria ostașilor cazuți pe front pentru România în Primul Razboi Mondial, ținut de întreaga adunare prezentă. A urmat slujba oficiată de preotul paroh, Safta Gheorghe și depunerea de coroane și flori.
Întraga adunare s-a mutat în biserica, unde primarul orașului a ținut un discurs despre ostașii neamului cazuți pe front ” Pentru ca noi, astăzi, să trăim într-o țara demnă, într-o țară independentă, unde putem să luăm deciziile noi, asa cum dorim, la noi acasă !”.Momentul solemn al intonării imnului național a fost oferit de Sara, elevă la Liceul Teoretic Zimnicea.
Prezent la eveniment, Dănuț Cristescu, președintele CJ Teleorman a avut o intervenție legata de ziua de 3 noiembrie.” În urma cu 100 de ani, când la Zimnicea și pe întreaga linie a Dunării inamicii au debarcat, iar regimentul 20 în frunte cu generalul Cristescu au reușit să țină piept inamicilor, 3000 de soldați au luptat pentru ca noi să fim astăzi aici, în pace!”.
Unul dintre inițiatorii și organizatorii proiectului ”Memoria trecutului. File de istorie locală-Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial – Centenarul Marii Uniri”, prof. Elena Ichim, însoțită de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 au prezentat mulțimii atente ”Documente istorice, fotografii istorice și medalii ale ostașilor Primului Război Mondial”.
La evenimentul organizat de Primaria orașului Zimnicea , au fost participat:
Prof.dr. Bogdan Teodorescu – secretar general al Societății de Științe Istorice din România
Cătălin Borțun , muzeograf la Muzeului Județean Teleorman.
Evenimentul a costat 44.000 lei iar nota de plată a fost achitată de Guvernul României.
La finalul manifestărilor, elevii Școlii Generale Nr. 2, au prezentat un scurt moment artistic, urmat de festivitatea de premiere a urmașilor cu diplome onorifice și un bufet copios la care toți cei invitați au fost poftiți.
Țânțaru Marcela
Actualitate
Topul firmelor Teleormănene, eveniment de top
Camera de Comerț Industrie și Agricultură Teleorman a organizat evenimentul anual de premiere a excelenței în afaceri, Topul Firmelor Teleorman. (mai mult…)
Actualitate
Nea Marin coregraful face preselecție în Alexandria
Nea Marin și Ansamblul de Cântece și Dansuri “CUNUNA BURNASULUI”organizează preselecție de dansatori – BĂIEȚI, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, din toate școlile și liceele din Municipiul Alexandria!
Sunteți așteptați marți, 05.11.2024, ora 18.00, la sala de sport a Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” din Alexandria!
Actualitate
,,TELEORMAN AGROFEST,, – o nouă ediție la ALEXANDRIA
Mâine, 1 noiembrie se deschide o nouă ediție AGROFEST. (mai mult…)
-
Administratie3 săptămâni ago
Mircea Dumitrescu și Mihai Pisică, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Teleorman
-
Administratie4 săptămâni ago
Consiliul Județean Teleorman- Consilieri Județeni
-
Alegeri 20244 zile ago
Mesajul deputatului PNL Costel Barbu: ,, Îmi doresc ca toate acele promisiuni pe care le-ați auzit, să se împlinească,,
-
Alegeri 20242 zile ago
BEC a respins contestația de renumărare a voturilor formulată de Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman