Connect with us

Actualitate

Cel mai tânăr primar din Teleorman redefinește viața la țară

Published

on

Deși titlul ne poate duce cu gândul la cunoscutul roman al lui Duiliu Zamfirescu, este evident că satul teleormănean a evoluat în timp, la fel și oamenii lui, chiar dacă  mai păstrează câteva din principiile morale ale personajelor din ” Viața la țara”.

Acum, pretențiile oamenilor de la țară  sunt la fel de mari ca ale celor din orașe, iar comuna Drăgănești Vlașca nu face excepție. În urma cu doi ani și jumătate, drăgăneștenii au mizat pe un primar tânar, cel mai tânăr din județul Teleoraman, care să pună accent pe dezvoltare și sa ridice comuna la un alt nivel. Nu e ușor, dar nici imposibil, iar Ciprian Ciuperceanu, primarul din Drăgănești Vlașca și-a stabilit  prioritățile în funcție de nevoile comunei, cu accent pe  infrastructură, educație, cultură, sport.

Ciprian Ciuperceanu și-a început primul mandat de primar gestionâd un proiect inițiat de predecesorul său, alimentarea cu apă, care i-a dat multe bătai de cap. A reușit să-l ducă la capat și a găsit soluții pentru a remedia deficiențele de proiectare în care unul dintre cartierele localității a fost omis. Important este că oamenii din acea zonă nu vor rămâne fără apă curentă și s-au făcut toate demersurile pentru extinderea rețelei, investiție suportată din bugetul propriu al comunei.

Mai multe investiții edilitare vor fi demarate în primăvara anului viitor, în comuna Drăgănești Vlașca. Este vorba de asfaltarea străzilor, reabilitarea căminului cultural, reabilitarea stadionului comunal și finalizarea construcției noii grădinițe. Pentru ca oamenii să nu mai înoate prin noroi până când timpul va permite demararea lucrărilor de asfaltare, pe toate străzile a fost pusă criblură.

Toate aceste investiții înseamna fonduri, iar banii vin din mai multe surse de finanțare. Lucrările de asfaltare sunt finanțate de la Ministerul Dezvoltării, pentru Căminul Cultural a fost obținută finanțarea în cadrul Grupului de Acțiune Locală, stadionul va fi reabilitat cu fonduri europene, iar la gradiniță lucrările de construcție sunt avansate și finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale.

Educație, cultură, sport, asfalt, apă curentă sunt elemente definitorii ale evoluției unei comunități, fie ea și rurală, care nu mai au nimic în comun cu versiunea clasică a vieții la țară.

Teodora Ciofalcă

 

Continue Reading
1 Comment

1 Comments

  1. Petre Negreanu

    15/12/2018 at 20:06

    Satul Comoara a fost un punct forte pentru propulsarea tanarului primar ! Pentru acesti oamenii acestui sat : realizari si investitii vizibile aproape nule !!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite