Connect with us

Actualitate

Ce spune președintele Tribunalului Teleorman despre privata instituției?

Published

on

Legătura dintre justiție si infracționalitate, deși pare conjuncturală, este totuși una stransă.
Oamenii care se ocupă cu îndreptarea altor oameni împrumută prin conviețuire obiceiuri..chiar năravuri, metehne si reminiscențe primitive de la cei care au ales un drum greșit în viață sau care, pur si simplu, au săvârșit nedreptăți sociale. Dar de aici si până la a transforma o judecătorie într-o cocină, într-un coteț ordinar și empiric e o diferență amețitoare.
Justiția oarbă, ca o babă alcoolică, nu vede la Tribunalul Teleorman (păcat de majuscule) grupurile sanitare aflate într-o stare greu de descris, plutind în mirosuri ucigașe și înțesate de viruși și bacterii libere, necondamnate.


Magistrații, judecători și procurori, avocații cu onorarii stufoase și tot alaiul de slugi -funcționari și câini de pază -agenți din această clădire dau de înțeles că în preajma unor astfel de oameni, față de care, o atitudine cazonă, disciplinată, pare o așteptare firească, ar trebui să sară pălăria din cap. Din păcate pentru imaginea, chiar și locală, a justiției din România, o astfel de prezentare arată speța joasă la care s-a ajuns in această instituție care se erijează în putere de stat. Este o imagine seacă dar relevantă pentru caracterul acestor oameni destul de învecinați, prin prisma meseriei, cu infracționalitatea.
Oricine are dreptul la îndreptare…chiar și cei chemați să îndrepte pe alții. Iar când nivelul de îndreptare atinge cote maxime corigentul poate da lecții ‘’profesorului’’. Imaginea unui grup sanitar din penitenciarul Găești poate servi cu mare usurință de model pentru nobilul și respectabilul Tribunal din Teleorman.


Liviana C.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite