Connect with us

Actualitate

Ce măsuri de siguranță au luat școlile din Roșiori pentru elevii care participă la cursuri de pregătire și examene

Published

on

Chiar dacă mai sunt aproape două săptămâni până încep cursurile de pregătire a elevilor din anii terminali pentru examenele naționale, majoritatea unităților de învățământ din Roșiorii de Vede au luat toate măsurile de siguranță impuse de autorități în vederea prevenirii infectarii cu COVID-19. S-au achiziționat termometre digitale, măști și mănuși, dezinfectanți, s-au montat dispensere și boilere pentru apă caldă la grupurile sanitare din toate școlile și liceele. Pentru a păstra distanța fizică s-au facut marcaje pe culoarele, la 2 metri distanță și s-a aranjat mobilierul astfel încât într-o sală de clasă să fie doar 10 elevi.

În toate unitățile de învățământ s-a făcut dezinfecție cu o firmă autorizată, dar înainte de începerea cursurilor de pregătire se mai dezinfectează încă odată toate spațiile. În fiecare scoală există două căi de acces, una pentru intrarea eevilor și alta pentru ieșire, Accesul în școală se face la interval de 20 de minute pentru fiecare grupă de elevi, iar în pauze se aerisesc sălile de clasă.

Limitarea la 10 a numărului de elevi într-o sală de clasă presupune extinderea spațiilor în care se desfășoară examenele de evaluare națională și bacalaureat, iar în unele unități de învățământ a fost nevoie de suplimentarea numărului de camere video în sălile de clasă. Singura școală care a avut nevoie de fonduri suplimentare de la bugetul local pentru montarea de camere video a fost Școala Alexandru Depărățeanu.

Cu toate măsurile de protecție care s-au luat, există și cazuri în care prezenta la cursuri a copiilor implică anumite riscuri, Este vorba de copiii cu probleme grave de sănătate care nu vor participa la cursuri, dar exista și multe situații în care părinții refuză să-și lase copiii la școală în această perioadă pentru a-i proteja.

T.C.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite