Connect with us

Actualitate

Candidatul PNL pentru Primăria Alexandria va fi “penelist”?

Published

on

Alegerile locale se apropie. Politicienii teleormăneni, cu ștate vechi și interese pe măsură sau novici idealiști, teoretic își arogă poziții anti PSD, însă intersele primează. În Alexandria, toate partidele susțin ideea că vor lupta cu mic cu mare pentru a eradica ,,ciuma roșie,,.
Nimic mai fals. Pentru toate partidele, Victor Drăgușin este primarul care trebuie dat jos. La fel cum PSD luptă din răsputeri ca puterea în reședința de județ să rămână în continuare roșie.
PNL Alexandria a încheiat, astăzi, un sondaj intern în care au fost nominalizați 4 potențiali candidați. În ordinea voturilor de la ,,masa tăcerii, au fost puși în sondaj George Drăghici, Vera Mitran, Cătălin Dumitrașcu și Adrian Bădulescu.
Pentru ca lupta politică în vederea câștigării fotoliului de primar al Alexandriei să fie animată și pertinentă, fiecare dintre aceștia trebuie să aibe niște atuu-uri, cu deznodământ câștigător.
George Drăghici este om de afaceri. pknl ist cu ștate vechi, nu a reușit să atragă atenția nici măcar atunci când a ocupat funcția de președinte pnl alexandria. Povestea cu această candidatură din 2020 a început din dorința de a-și verifica notorietatea. Însă așa cum știe orice alexăndrean care urmărește cât de cât viața politică și socială din urbe, George Drăghici este cunoscut mai mult pe partea socială, pentru că nu s-a remarcat cu ceva prolific din politic, iar ca să se pună în discuție faptul că ar putea să îl bată la voturi pe actualul primar, nici nu intră în discuție. Apariția unui text pe pagina lui de socializare, copiat cap-coadă dintr-un program al Clujului, a fost singura încercare timidă de a fi prezent printre alexăndreni, dar cu siguranță pentru a nu fi nimic. Candidatul George Drăghici nu reprezintă, sau nu poate reprezenta PNL Alexandria în lupta pentru Primăria Alexandria. Este de notorietate că firma acestuia are contracte cu Primăria Alexandria, pentru că cel care i-a înlesnit aceste contracte este nimeni altul decât ,,moșoiul,, băiatului lui, Tăbăcitu. Păi când vreodată, George Drăghici va lupta ,,pe viață și pe moarte,, cu cel care i-a ținut buzunarul plin lui și familiei lui? Nu! Iar în atare situație George Drăghici va candida din partea PNL pentru Alexandria doar din poziția de iepuraș, care nu va încurca jocurile politice discutate și parafate.
Cătălin Dumitrașcu este un alt potențial candidat PNL, băgat în sondaj pentru alte interese. Medic de profesie, acesta dorește să acceadă politic. Numai că atitudinea și comportamentul îi cam dau de furcă pentru a avea notorietate pe care ar putea să o obțină. Acest doctoraș își dorește cel mai mult să devină parlamentar, nicidecum primar. A fost introdus în acest sondaj pentru a i se măsura ceva. Acel ceva trebuie să îl propulseze pe lista de parlamentari. Numai că acel ceva nu există. Insă ca și candidat iepuraș ar ajuta foarte mult partidul și ar primi locul mult râvnit.
Adrian Bădulescu a intrat în sondaj pentru a se măsura. Plecat de multă vreme din urbe, a revenit pentru același motiv, să ajute partidul. Pentru că interesele sunt mari. Este prezent exact ca un jucător de fotbal care ocupă rezerva, însă pentru joc nu îl recomandă nimic.
Vera Mitran, este candidatul care se pliază pe profil. A luat în serios faptul că este un potențial candidat. Își dă interesul pentru a expune alexăndrenilor situația existentă dar și schimbările ce pot lumina viața orașului. Este motivată din două puncte de vedere cel puțin, este soția regretatului Mihai Murar, cunoscut ca un promotor al politicii de dreapta in oraș, un luptător, șuntat de fiecare dată de către capii partidului, dar care nu s-a dat bătut niciodată. Tocmai această luptă a lui Mihai Murar vrea să o continue Vera Mitran, dar se confruntă cu aceleași nimicnicii, la care se mai adaugă și misoginismul.
Vera Mitran nu este susținută de conducerea filialei Teleorman pentru că poate să miște ceva. Poate să demonstreze că o luptă corectă se poate da. Ea nu poate fi iepuraș pentru că nu este omul interesului nimănui, în schimb, este susținută de mulți alexăndreni. De aceia care într-adevăr doresc să se schimbe ceva în orașul lor. Însă hotarârea pentru candidatul PNL, oficial va fi luată în funcție de înscrisurile unui sondaj efectuat de 2 tineri. Sondaj care poate fi pus sub semnul incorectitudinii, avîndu-se în vedere nonexperiența de care au dat dovadă tinerii.
Nu se poate hotărî o candidatură în favoarea cetățenilor, pe prietenii, cumetrii sau interese. Singurul interes al PNL Alexandia și Teleorman este ca acest fotoliu să fie câștigat cu un Om implicat, dedicat și cel mai important, susținut.

Amalia Preda

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite