Connect with us

Actualitate

Când începe testarea în noul laborator de diagnostic molecular RT – PCR al Spitalului județean de Urgență Alexandria

Published

on

Procedura de autorizare a noului laborator de diagnostic molecular RT – PCR, din cadrul Spitalului județean de Urgență Alexandria a fost parcursă  și se așteaptă avizul Ministerului Sănătății, unde DSP Teleorman  a transmis toată documentația. Cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii, ministerul va emite autorizația de funcționare și poate începe testarea pentru COVID-19.

Abia după autorizare și calibrare, noul sistem RT- PCR va deveni funcțional. Pentru început, laboratorul are la dispoziție  3.486 teste achiziționate de Spitalul județean de Urgență Alexandria cu sprijinul Consiliului județean Teleorman. Potrivit președintelui CJ Teleorman, Dănuț Cristescu, primele teste vor fi utilizate pentru personalul spitalului din Alexandria.

În cadrul DSV Teleorman funcționează, de trei săptămâni, un laborator cu aparatură RT- PCR de testare pentru COVID-19, coordonat de DSP Teleorman și unde s-au efectuat până acum 325 de teste

Cu toate că  există doua aparate RT- PCR, în județul Teleorman se testează foarte puțin,  doar în anumite situații, chiar la cerere în cazul cadrelor medicale care au intrat în contact cu un pacient infectat cu coronavirus, însă decizia de extindere a capacității de testare aparține INSP-ului.

T.C.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite