Connect with us

Actualitate

Bilanț ISU Teleorman. Numărul incendiilor de vegetație s-a dublat în 2019

Published

on

ISU Teleorman și-a prezentat bilanțul activității pe anul 2019, bazat pe o analiză comparativă cu anul anterior pe categorii de obiective, tipuri de intervenții și acțiuni specifice acestei unități specializate în salvarea oamenilor și a bunurilor materiale.

Din datele prezentate rezulta că pompierii teleormăneni au participat la 12.387 de intervenții în situații de urgență pe parcursul anului 2019. La acest capitol se evidențiază numărul incendiilor de vegetație care a crescut semnificativ, cu aproximativ 94% față de anul 2018. Situația statistică arată o creștere a numărului de incendii cu 25% față de anul anterior, dar și o scădere a numărului inundațiilor cu aproximativ 41% în anul 2019. Nu putem să trecem cu vederea faptul că sute de oameni, animale și bunuri de aproape 80 de milioane lei au fost salvate de pompierii militari în urma intervențiilor de pe parcursul anului trecut.

Echipajele SMURD și-au făcut pe deplin datoria la fiecare solicitare și nu au fost puține. Numai la nivelul Detașamentului Alexandria au participat la 3142 de intervenții, SMURD Roșiori a avut 2604 intervenții,  iar la Turnu Măgurele au fost peste 1000 de intervenții.

În cursul anului 2019 echipajele SMURD au răspuns la 8643 de solicitări, cu 2500 mai multe decât în 2018 și în majoritatea cazurilor a fost vorba despre asistență medicală de urgență.

ISU Teleorman dispune acum de 15 ambulanțe SMURD, ultimele 5 fiind achiziționate în toamna anului 2019 prin Programul Operațional Regional 2014-2020, ” Îmbunătățirea capacității de intervenție a urgențelor medicale” implementat de IGSU.

T.C.

 

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite